ash píše:
bud ti nerozumim nebo ho odsouvas do pozice menecenneho. proc by nemohl byt vyborny jako poradce pro leceni neduhu a zaroven tlustoch? nahlizi na puvod nemoci tak ze je zalozeny na dusevnim principu. coz opravdu spouste lidi dava smysl...
je lepsi jako tlustoch byt spokojeny a jeste pomahat ostatnim nebo resit vlastni "dokonalost vzhledu a stravovani"?
Ono najľahšie je pomáhať druhým, a samému sebe NEVEDIEŤ pomôcť... Ale o čom to potom je ? Potom je to SRABOVINA... To by som ja ako prakticky zatiaľ nešťastný (ale nie aktívne nešťastný, ale s "nešťastným koreňom") bol pozývaný do rôznych relácií, pretože moje rady pre nešťastných sú ŠPIČKOVÉ (aby nie, mám prečítanú kopu kníh, bol som na psychoterapeutických kurzoch), ale SÁM SEBE NEVIEM POMôCŤ... Nesuktočne by som sa HANBIL, keby som mal pomáhať iným v takom veľkom merítku (čiže nie jednému človeku za rok...), no SÁM SEBE by som nevedel pomôcť... Ja sa divím, že to niektorým ľuďom (ako napr. tebe) nevadí...... Divím, sa, že niektorým ľuďom (ako napr. tebe) na tom proste NEZÁLEŽÍ... Divím sa, že niektorí ľudia (ako napr. ty) NEVYŽADUJÚ od takého "samopasného duchovného velemúdreho doktora", aby sám vyzeral zdravo a aj bol zdravý. Dobrú náladu viem mať aj ja na hocijakom stretnutí, viem sa zasmiať aj s úplne neznámymi ľuďmi.... Ale to čo sa deje za dverami bytu, za dverami izby, vo voľnom čase keď sám sedím doma v gauči, TO UŹ NIKTO NEVIDÍ.... Preto keď už nevidíme do bytu ani nejakému mužovi (napríklad), ktorý učí ako zdravo žiť po fyzickej aj duševnej/duchovnej stránke, pričom ten muž aj zdravo skutočne VYZERÁ, už to je zčasti sklamanie, lebo nevieme, či tá jeho duchovnosť nie je len pretvárka pred inými, a pred JEHO SAMOTNÝM. Ale keď niekomu takému, čo profesne rozdáva rady ohľadom zdravého životného štýlu a duševna/duchovna nevidíme "do bytu", a zároveň VYZERÁ NEZDRAVO (nemusí mať vyrážky ani byť červený - proste nie je alkoholik a vyrážky nemajú ani bezdomovci...tí dokonca často ani plešinu...), tak.... z môjho pohľadu "NIE JE O ČOM",
a je to pre mňa len ďalší TEORETIK, ktorý len sprostredkúva rady, ale SÁM NIČ NEROBÍ, alebo robí MINIMUM.A neviem, čomu sa divíš, Ash... Šulu by som do pozície "menejcenného" neodsúval, keby bol tíško a sedel v hľadisku a počúval ON, a nie aby ON radil...
Čo sa ti zdá divné na tom, že mi je vyslovene nesympatické, ak niekto sa považuje (alebo minimálne tak pôsobí) na experta ohľadom zdravého tela, duše/ducha, ale pritom je tučný, kašle, má okuliare, a vyzerá že cvičí akurát tak s myškou od počítača, alebo pár krát za rok sadne na bicykel ? ... Na jeho mieste by som sa takto hanbil vystupovať pred verejnosťou s témami týkajúcimi sa zdravia, vhodných potravín, atď...
Či sa máme hrať (diváci, poslucháči) na slepých a hluchých (kašel pri každom vystúpení), a povedať si "tak čo no... proste je tučný a nevyzerá zdravo...ale tak...je to aspoň "médium", keď už nie praktik
" ??? ... Ja určite nie. Ja rozmýšľam inak. Ja si len tak od niekoho nedám radiť. Ten niekto ma musí presvedčiť, a vzhľad (ak ide o rady ohľadom zdravia) tam hrá podstatnú rolu. Duševno/duchovno má okrem iného riešiť aj nadváhu, zrak.... U neho to nejak nefunguje...
Asi rovnako ako napr. u autora knihy "Reflexní terapie obličeje", alebo proste iní, ktorí hovoria akými postupmi sa dá vylepšiť zrak, schudnúť, atď, atp.... a sami vyzerajú, akoby nič z toho nerobili... Aký pocit má mať z toho "divák", "čitateľ" ? ... Len rozčarovanie... Aspoň teda ten rozumný... Ten nerozumný, hlúpa ovca, si povie
"Ale no...ozýva sa moje ego, keď hodnotím hoci aj sám pre seba, jeho vzhľad...a keď sa mi zdá, že nekorešponduje vizuálne s tým čo vyučuje, tak je to môj problém, a mal by som sa nad sebou zamyslieť... kto ja som, že môžem posudzovať..."Do takej pasce sa chytí len hlupák. Ja sa občas do nejakej pasce chytím, ale do pascí podobného charakteru NIKDY.