krasnagadgetka píše:
Pane Jardo, prosím Vás, chtěla bych se zeptat, chtěla bych užívat HCL každý den dlouhodobě. Zajímá mě, pokud se mi trávení po čase zlepší, zdali HCL musím vysadit, nebo zdali ji mohu již užívat třeba celý život? Pokud se mi začne tvořit a budu ji stále dodávat, jestli to nebude problém? A nebo jestli se mi třeba už kvůli tomu dodávání sama tvořit nikdy nezačne? Nebo takto to nefunguje?
Dále se chci zeptat, každý den mám v práci u sebe petku s pitnou vodou, většinou 1,5 l. Mohu si do této vody nakapat HCL? Pokud ano, tak cca. 60 kapek, což je cca. denní množství?
Kolik těch kapek se může použít nejvíce za den?
Pokud ji nebudu užívat v tobolkách, ale nakapu do vody, může mi poškodit po čase zuby nebo něco jiného?
Poslední dotaz je, zdali se musí HCL užívat 20 minut po a před jídlem. Někdy to nestíhám. Můžu dát i během jídla? Moc děkuji.
Určitě se dá brát dlouhodobě, ale nevidím důvod proč ji brát pokud se bude tvořit. V takovém případě si tělo pak samo snižuje produkci protože ji vlastně nepotřebuje produkovat. Pít ji celý den ve vodě je ideální cesta jak přijít o zuby, to je nesmysl a dávka se reguluje dle potřeby organizmu prostě aby naskočilo trávení. Někomu stačí 10 kapek a jinému 60 po každém jídle. Stačí ji brát po jídle pokud to nestíháte a klidně i skoro hned po jídle ani to nijak zásadně nevadí.