Zdraví-AZ Vaše fórum o zdraví

Právě je pát lis 22, 2024 11:51 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 88  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2009 2:46 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Musím tie veci niečím predsa zapit. Tak to nechám tak ako je.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2009 2:54 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Musím tie veci niečím predsa zapit. Tak to nechám tak ako je.
Ďakujem

Tak je jezte před jídlem a můžete je zapít čerstvou šťávou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2009 7:50 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Čo si mám mysliet a ako nakladat s ceresnami a jahodami, ktoré sú nahlodané slimákmi a takto predávané. Vceresniach sú vždy červy a mna nebaví každú jednu rozoberat a kontrolovat. Sú nejako škodlivé, ked ich zjem v tých čerešniach?
A pri tých jahodách to nahlodanie slimákmi,alebo vtákmi predstavuje nejaké nebezpečenstvo alebo to stačí vykrojit?
ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: ned kvě 17, 2009 8:22 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Čo si mám mysliet a ako nakladat s ceresnami a jahodami, ktoré sú nahlodané slimákmi a takto predávané. Vceresniach sú vždy červy a mna nebaví každú jednu rozoberat a kontrolovat. Sú nejako škodlivé, ked ich zjem v tých čerešniach?
A pri tých jahodách to nahlodanie slimákmi,alebo vtákmi predstavuje nejaké nebezpečenstvo alebo to stačí vykrojit?
ďakujem

Červy v třešních, jsou právě důkazem, že ty třešně jsou zdravé a ne napěchované chemikáliemi, které červy snadno zahubí. Já osobně to nijak neřeším a třešně jím bez přebírání a zkoumání, nakonec ti červy jsou také jenom proteiny a proteiny běžně jíte, škodlivé jsou jen ve velkých dávkách a tolik červů tam zase není. Třešně nakousnuté slimákem, to je nějaké divné, tak vysoko slimáci nejsou, to si spíše pletete s naklobáním nějakým ptactvem a zde je riziko také minimální, ale již bych tu naklobanou třešeň raději vyhodil. Jiná věc jsou jahody, kde nakousání slimákem, je sice běžné a není nijak nebezpečné, ale může to také nakousat myš a to už moc dobré není. Myš může přenášet leptospirózu a to je velice nebezpečná infekční nemoc, čili zde je vhodné odkrojit větší kus, důkladně umýt a nebo raději vyhodit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Denní jídelníček
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 7:48 am 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Dobrý den pane Zajíčku, obracím se na Vás zase s prosbou ohledně toho mého zapomínání. V poslední době se to sakra zhoršilo, možná je to také tím, že jsem přepracovaná, ale minulý týden se mi stalo, že jsem si nevzpomněla na jména našich zaměstnanců a to mě dost vyděsilo. V rozhovoru, když se s někým o něčem bavím, ve vteřině zapomenu vlastně o čem a musí mi to ten dotyčný opakovat. Navíc také se pravidelně stává, že když vstávám "z bobku" na zahradě, že se mi motá hlava. Říkám si, jestli to všechno dělám správně. Včera jsem si zvážila porci jídel. Když je to ovocný salát, je to tak s bídou 300 g, zeleninový zdaleka tak nebude. Ale víc do sebe nedostanu. Minulý týden jsem začla prvně klystýrem s naředěnou urinou a zase s pravidelnými výplachy žaludku. Dneska jsem začla zase s tim vitamínem C (budu sledovat alergickou reakci).
Ráno mám 0,75 - litr šťávy pomeranč, jablko, mrkev. Večer 0,5 zeleninovou, většinou mrkev, řepa, okurka. Tak dvakrát týdně zelený nápoj, zatím z normální vody. Čajovou lžičku nori vloček denně. 3 - 4 týdně naklíčenou čočku nebo mungo. 2 x denně trošku olivovýho oleje do salátů. Co se týká semen - 3 lžíce ráno na pastu do mrkvové štávy. Rozmixovaný mák do ranního ovocného salátu. Během dne mandle, paraořechy atd...jen tak sním. Měla bych se vejít do 0,5 kg týdně. Vrátila jsem se k našim zápiskům, které jsem si psala u Vás, měla jsem tam u přítele (vysoký tlak) napsáno - vysadit omega 3 a 6... Tím jsme přestala rozumět celýmu problému omega 3 a 6 mastných kyselin. Snažila jsem se něco kolem toho nastudovat, ale nejsem z toho vůbec moudrá. Myslela jsme, že právě ořechy máme oba zařadit do stravy, možná jsem si to blbě napsala. Mohl by jste mu tuto problematiku trošku vysvětlit nebo mi odkázat na nějakou stránky - nejsem schopná to pochopit. A na moje potíže můžete mi něco poradit nebo mám vydržet, už jste mi psal, že to je možná projev detoxikace. Děkuji moc za Váš drahocený čas.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Denní jídelníček
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 10:36 am 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Dobrý den pane Zajíčku, obracím se na Vás zase s prosbou ohledně toho mého zapomínání. V poslední době se to sakra zhoršilo, možná je to také tím, že jsem přepracovaná, ale minulý týden se mi stalo, že jsem si nevzpomněla na jména našich zaměstnanců a to mě dost vyděsilo. V rozhovoru, když se s někým o něčem bavím, ve vteřině zapomenu vlastně o čem a musí mi to ten dotyčný opakovat. Navíc také se pravidelně stává, že když vstávám "z bobku" na zahradě, že se mi motá hlava. Říkám si, jestli to všechno dělám správně. Včera jsem si zvážila porci jídel. Když je to ovocný salát, je to tak s bídou 300 g, zeleninový zdaleka tak nebude. Ale víc do sebe nedostanu. Minulý týden jsem začla prvně klystýrem s naředěnou urinou a zase s pravidelnými výplachy žaludku. Dneska jsem začla zase s tim vitamínem C (budu sledovat alergickou reakci).
Ráno mám 0,75 - litr šťávy pomeranč, jablko, mrkev. Večer 0,5 zeleninovou, většinou mrkev, řepa, okurka. Tak dvakrát týdně zelený nápoj, zatím z normální vody. Čajovou lžičku nori vloček denně. 3 - 4 týdně naklíčenou čočku nebo mungo. 2 x denně trošku olivovýho oleje do salátů. Co se týká semen - 3 lžíce ráno na pastu do mrkvové štávy. Rozmixovaný mák do ranního ovocného salátu. Během dne mandle, paraořechy atd...jen tak sním. Měla bych se vejít do 0,5 kg týdně. Vrátila jsem se k našim zápiskům, které jsem si psala u Vás, měla jsem tam u přítele (vysoký tlak) napsáno - vysadit omega 3 a 6... Tím jsme přestala rozumět celýmu problému omega 3 a 6 mastných kyselin. Snažila jsem se něco kolem toho nastudovat, ale nejsem z toho vůbec moudrá. Myslela jsme, že právě ořechy máme oba zařadit do stravy, možná jsem si to blbě napsala. Mohl by jste mu tuto problematiku trošku vysvětlit nebo mi odkázat na nějakou stránky - nejsem schopná to pochopit. A na moje potíže můžete mi něco poradit nebo mám vydržet, už jste mi psal, že to je možná projev detoxikace. Děkuji moc za Váš drahocený čas.

Nepíšete, zda jde Vaše váha dolů, nebo stojí, či stoupá. Potom nedokážu přesně posoudit, z čeho se ten problém rekrutuje, ale čistě teoreticky, to opravdu může souviset s nepochopením problematiky konzumace omega 6 a omega 3 mastných kyselin. Oboje jsou ke zdravému životu potřeba, ale jak Vaše potíže, tak vysoký tlak Vašeho přítele, souvisí naprosto jednoznačně s nedostatkem omega 3 mastných kyselin. Zápis jste si udělala zřejmě v rychlosti špatně, nebo jej nyní špatně chápete, znít to mělo, omezit omega 6 mastné kyseliny a zařadit co nejvíce omega 3 mastných kyselin. Již jsem to zde psal členovi Mat, ale zopakuji to celé znovu, ať to nemusíte hledat.
Je to teorie o nedostatku omega 3 mastné kyseliny a v praxi bylo potvrzeno, působení na mnoho zdravotních potíží, ve velice krátkém čase. Nejlepším, čistým zdrojem, omega 3 mastné kyseliny, je lněný olej, ale musí se užívat s proteiny obsahujícími síru. Teorie říká, že využití kyslíku v organismu, může být stimulováno proteinovou směsí obsahující síru, která umožňuje rozpouštění tuků ve vodě. Je obsažena v ořechách, cibulovité a pórkovité zelenině, jako například v pórku, pažitce, cibuli a česneku, ale zejména v tvarohu. Fermenty buněčného dýchání, jsou těsně spjaté s vysoce nenasycenými mastnými kyselinami, které jsou tedy nezbytné k řádnému okysličování. Základní předpoklad je užívání nerafinovaných, za studena lisovaných olejů s vysokým obsahem linolové kyseliny, například ze lněného semene. Tyto oleje by měly být konzumovány, společně s potravinami obsahujícími vhodné proteiny, jinak mají opačný účinek a způsobí více zla než užitku. Nejlepší kombinací je tvaroh a lněný olej, plus lněné semeno, které musí být čerstvě rozemleté. K tomu uhlohydráty obsahující přírodní cukr, jako jsou například datle, fíky, hrušky, jablka a hrozny. Prospěšný je také nerafinovaný přírodní med.
Lněný olej, špatně skladovaný, velice rychle žlukne a je pak velice škodlivý. Domluvte se proto v prodejně, kdy dostanou naprosto čerstvý, nakupte si ho více a skladujte ve tmě a chladnu, nejlépe v mrazáku. Sice zrosolovatí a po vyndání se lít nedá, ale po rozmrazení teče normálně, takto skladovaný se nekazí a vydrží celkem dlouho. Pro vstřebání do tkání, zvláště do kapilárních cév, je nezbytné jeho kombinování s proteiny a sírou, dle dále uvedených receptur, jinak je ve vodě nerozpustný a tím pádem k ničemu.
Lněné semínko i lněný olej, užívaný dlouhodobě ve velkých dávkách, může výrazně ředit krev a je nutná stálá kontrola tlaku, také by teoreticky mohlo dojít i ke krvácení. Semínko je, z tohoto pohledu, ve velkých dávkách, nebezpečnější než olej, protože obsahuje navíc lignany, až 800x tolik jako běžné potraviny a lignany v oleji zpravidla nejsou. Po nějaké době je možné přejít na olej řepkový, který lignany nemá a omega 3 mastných kyselin má méně, jeho poměr mastných kyselin, je pro organizmus vyváženější, ale zpočátku je nutný olej lněný na rychlé srovnání dlouhodobého deficitu. Řepkový olej, již není nutno míchat do následujících směsí a můžete ho dávat přímo do salátů, tak do 2 polévkových lžic denně, nebo trvale dodávat lněný olej, bez míchání sirných směsí, v objemu cca 1 – 2 čajové lžičky denně.
1) Dle následujícího receptu si udělejte směs, várka je na jeden, až tři dny, dle snášenlivosti, mimo to jezte jídlo, co jsem Vám doporučil a zaměřte se na ovoce. Do mixéru, nebo šlehače dejte 250 ml čerstvého lněného oleje, přidejte 450 g 10% tvarohu, optimálně v bio kvalitě a 4 polévkové lžíce 60 ml medu. Mixujte a přidávejte jen tolik vody, aby se obsah dokonale smísil dohromady. Pět minut přípravy do pudinkové hutnosti má za následek, že necítíte žádnou chuť oleje a na nádobě mixéru by neměl být viditelný žádný mastný prstenec, až ji budete vyplachovat. Tato směs se lněným olejem nevyvolává průjem, a to dokonce ani ve velkých množstvích. Olej totiž chemicky reaguje se sirnatými proteiny tvarohu. Vhodné je přidat i čerstvě, jemně rozemleté, lněné semínko, množství dle potřeby a česnek, na dochucení ostrou papriku, případně trochu šampaňského vína.
2) Pro alergiky na mléko, je možné dát místo běžného tvarohu, dobrý tvaroh z kozího mléka, který dle mého názoru žádnou alergickou reakci nevyvolá, ale pokud se toho bojíte, tak vyzkoušejte místo tvarohu, udělat pastu z paraořechů, lískových ořechů, vlašských ořechů a cibulové zeleniny, nejlépe pórku. Do toho zamíchat ten lněný olej a jemně rozemleté lněné semínko. Je to plné proteinů i síry, které obsahují tyto ořechy opravdu hodně a pórek také. Je otázka, jak moc to bude projímavé, ale to budete muset vyzkoušet.
3) Pro toho, kdo nemůžete mléko, ani ořechy, je varianta ze semen a luštěnin. Semena síru nemají v adekvátním množství, ale mají proteiny a tuk, luštěniny mají proteiny a síru, ale zase chybí tuk. tak jsem nad tím popřemýšlel a můžete vyzkoušet následující postup. Udělejte pastu z naklíčené čočky, nebo hrášku a slunečnicového semínka, přidejte cibulovou zeleninu, česnek, červenou cibuli, pórek a vše důkladně promixujte, do tohoto základu přidejte olej a rozemleté lněné semínko, jako u receptu s tvarohem, v tomto případě bez medu, znovu promixujte na pudinkovitou konzistenci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 12:52 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
Děkuji za Váš čas, již jsem o této patlanici četla. Olej jsem sehnala na internetu přímo od výrobce, který ho zpracovává na "zakázku". Jak se dá dlouho ta patlanice užívat? Uvádíte, pak přejít na řepkový. Co s tím olivovým, ten mám zatím vynechat? K tý patlanici můžu užívat další ořechy - myslím, jak je jím běžným způsobem do 0,5 kg týdně. Co se týká váhy, jde dolů, ale pomalinku, ne jako před 14 dny. Ale předpokládám, že by měla jít ještě dolů. Výchozí 79 kg, nynější 67-68, výška 166 cm. Jinak, jak jsem psala minule o mým jídelníčku, tím tedy budu pokračovat vč. toho vitaminu c 2 x denně i tý slunečnice do ranní šťávy? Zařadím více ovoce, jak píšete. děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 2:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
Děkuji za Váš čas, již jsem o této patlanici četla. Olej jsem sehnala na internetu přímo od výrobce, který ho zpracovává na "zakázku". Jak se dá dlouho ta patlanice užívat? Uvádíte, pak přejít na řepkový. Co s tím olivovým, ten mám zatím vynechat? K tý patlanici můžu užívat další ořechy - myslím, jak je jím běžným způsobem do 0,5 kg týdně. Co se týká váhy, jde dolů, ale pomalinku, ne jako před 14 dny. Ale předpokládám, že by měla jít ještě dolů. Výchozí 79 kg, nynější 67-68, výška 166 cm. Jinak, jak jsem psala minule o mým jídelníčku, tím tedy budu pokračovat vč. toho vitaminu c 2 x denně i tý slunečnice do ranní šťávy? Zařadím více ovoce, jak píšete. děkuji.

Řeknu na rovinu, že dost by mě zajímal kontakt na uvedeného výrobce, já sám jej kupuji pouze od prodejce a dovozový, zde v republice, jsem výrobce dosud nevypátral. Pokud je to malý výrobce, a nechcete si zdroj pokazit, tak mi prosím pošlete soukromou zprávu, nebo email. Co se týká času užívání vysokých dávek, je to velice individuální a přesně se to určit nedá. Obecně se dá říci, že krátkodobě nevadí ani obrovské předávkování, první den by se dala vypít i dávka 250 ml, ale vadí spíše dlouhé užívání, velkých dávek a zde platí opravdu nutnost sledovat tlak. Při vážných nemocech, jako je rakovina ve vyšším stádiu, se tyto masivní dávky užívají, až do stabilizace potíží, což může trvat i několik měsíců. Tělo je totiž v příšerném deficitu a je to jediná možnost, jak tento deficit vyrovnat. Těžko odhadnu, jak zareaguje Váš organizmus, to musíte vypozorovat sama a po úpravě potíží, postupně dávku snižovat k doporučené preventivní denní dávce, případně pak přejít na olej řepkový. Olivový olej vydrží mnoho roků, tak ho zpočátku vynechte, nebo používejte menší množství, dle vlastního uvážení. Na stravovacím režimu, jinak není třeba nic měnit, jenom přidáte tu sirnou směs a pokud veškeré varianty můžete, tak je střídejte, ať se Vám to nepřejí, tvaroh je vhodný i do ovoce, ale jen s česnekem, případně i bez česneku a ostatní jde použít pouze do zeleniny. Mimo to, co píšete, což je v pořádku, nezmiňujete zinek a doporučuji užívat zinek v chelátové vazbě, ráno a večer, vždy zcela na lačno, dále zakoupit dýňový olej, také ráno a večer čajovou lžičku, to již můžete přidat do jídla, nebo rozmixovat do ovocné šťávy.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 2:58 pm 
Offline

Registrován: pon bře 23, 2009 8:52 am
Příspěvky: 101
www.agro-el.cz - koukněte na to, jestli je to to, co potřebujeme, už mi poslali i cenovou nabídku, nejde mi to sem zkopírovat, zašlu Vám to. Nabízí tam pětilitrový za poměrně nižší cenu za litr než jsou půllitrovky. Šlo by to rozlít a dát do mrazáku, pak postupně vyndavat?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: pon kvě 18, 2009 10:41 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Petra píše:
http://www.agro-el.cz - koukněte na to, jestli je to to, co potřebujeme, už mi poslali i cenovou nabídku, nejde mi to sem zkopírovat, zašlu Vám to. Nabízí tam pětilitrový za poměrně nižší cenu za litr než jsou půllitrovky. Šlo by to rozlít a dát do mrazáku, pak postupně vyndavat?

To je opravdu skvělý typ a pokud je i pravda to, co píšou a dokonce i operativně reagují, tak něco tak dobrého, jsem dosud nevyšťoural. Ty malé balení, nemá cenu kupovat, já to dosud beru z velkoobchodu, za relativně velice příznivé ceny, ale i tak mě vyjde 200 ml dýňového, na 96,-Kč a stejné množství lněného, na 53,-Kč. Pokud to přepočítám, na stejné jednotky, tak při srovnání cen, za 1 litr to vychází, dýňový 480,-Kč, ve Vašem případě 350,-Kč a lněný 265,-Kč a ve Vašem případě 105,-Kč. Na 5 litrech, je rozdíl u dýňového 650,-Kč a u lněného ještě výraznější 800,-Kč. Pokud dobře počítám a nakoupím oba po 5 litrech, tak ušetřím, po odečtení poštovného 110,-Kč, celkem pěkných 1340,-Kč, což opravdu na nákupu za 2275,-Kč, není zanedbatelné.
Olej v mrazáku při -25°C zrosolovatí a jinak s ním není žádný problém. Při této teplotě, je jeho stálost celkem dlouhodobá, nemám nějaký extrém sice vyzkoušený, ale asi rok to bude a to člověk, za tu dobu, bez potíží spotřebuje. Před zmrazením, je výhodné ho nalít do malých balení, aby se nemusel vícekrát rozmrazovat a poté skladovat v ledničce, při teplotě okolo 5°C.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 5:42 pm 
Offline

Registrován: čtv dub 23, 2009 1:36 pm
Příspěvky: 80
Ja jen koukam, kolik toho vite! Mockrat Vam za vysvetleni a rady dekuji.
Na ten vit.D jsem se taky ptala proto, ze jsem nekde cetla, ze u starsich lidi se ho uz moc slunenim nevyrobi a tudiz se musi dodavat stravou (tak mi to zajimalo take kv.babicce).
Jinak o jedeni pampelisek jsem uz premyslela a pomohlo by mi to i na to zahleneni, jak pisete...takze staci vytrhnout celou pampelisku, oprat, pokrajet a snist? Jen v urcitou dobu? Nebo jist zvlast koren, zvlast listy a zvlast kvet? Je tam nejake max. mnozstvi za den...??? Na netu je to tezke najit, neznate nahodou nejake spolehlive Web stranky o konzumaci rostlin
A ten med je dobra zalivka...+Jablec.ocet, Oliv.Olej a Keltska sul...az se vyhrabu z kvasinek, je to stejne nezdrava kombinace na salaty nebo i k samotnemu popijeni behem d
Ja jsem zase nekde cetla, ze Keltska a Himalajska sul je dobra i pit ve vode proti infekcim v tele, kyseline v zaludku, cisteni krve, upravu pH atd...vy s timto nazorem nesouhlasite?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 5:51 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
ćerešne sú škodlivé
Jarda píše:
Mat píše:
Čo si mám mysliet a ako nakladat s ceresnami a jahodami, ktoré sú nahlodané slimákmi a takto predávané. Vceresniach sú vždy červy a mna nebaví každú jednu rozoberat a kontrolovat. Sú nejako škodlivé, ked ich zjem v tých čerešniach?
A pri tých jahodách to nahlodanie slimákmi,alebo vtákmi predstavuje nejaké nebezpečenstvo alebo to stačí vykrojit?
ďakujem

Červy v třešních, jsou právě důkazem, že ty třešně jsou zdravé a ne napěchované chemikáliemi, které červy snadno zahubí. Já osobně to nijak neřeším a třešně jím bez přebírání a zkoumání, nakonec ti červy jsou také jenom proteiny a proteiny běžně jíte, škodlivé jsou jen ve velkých dávkách a tolik červů tam zase není. Třešně nakousnuté slimákem, to je nějaké divné, tak vysoko slimáci nejsou, to si spíše pletete s naklobáním nějakým ptactvem a zde je riziko také minimální, ale již bych tu naklobanou třešeň raději vyhodil. Jiná věc jsou jahody, kde nakousání slimákem, je sice běžné a není nijak nebezpečné, ale může to také nakousat myš a to už moc dobré není. Myš může přenášet leptospirózu a to je velice nebezpečná infekční nemoc, čili zde je vhodné odkrojit větší kus, důkladně umýt a nebo raději vyhodit.

Čerešne možu byt aj škodlivé? Mysleli ste v súvislosti s tými červami alebo čerešne ako také?
Ja osobne mám vo zvyku ich zjest denne dost. Hlavne ráno.
Asi sa nedá nejako jednoznačne rozlíšit, či tie jahody nahlodala myš alebo slimák, alebo?
Ja som to totiž neviem rozpoznat a nerád by som to vyhadzoval. Na druhej strane, to nahlodané jest nebudem.
Neviem, som na pochybách, ale jahody milujem. Len sa mi nechce každú jednu prezerat. Ale ak to bude nevyhnutné tak budiš.
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 9:12 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
jahoda píše:
Ja jen koukam, kolik toho vite! Mockrat Vam za vysvetleni a rady dekuji.
Na ten vit.D jsem se taky ptala proto, ze jsem nekde cetla, ze u starsich lidi se ho uz moc slunenim nevyrobi a tudiz se musi dodavat stravou (tak mi to zajimalo take kv.babicce).
Jinak o jedeni pampelisek jsem uz premyslela a pomohlo by mi to i na to zahleneni, jak pisete...takze staci vytrhnout celou pampelisku, oprat, pokrajet a snist? Jen v urcitou dobu? Nebo jist zvlast koren, zvlast listy a zvlast kvet? Je tam nejake max. mnozstvi za den...??? Na netu je to tezke najit, neznate nahodou nejake spolehlive Web stranky o konzumaci rostlin
A ten med je dobra zalivka...+Jablec.ocet, Oliv.Olej a Keltska sul...az se vyhrabu z kvasinek, je to stejne nezdrava kombinace na salaty nebo i k samotnemu popijeni behem d
Ja jsem zase nekde cetla, ze Keltska a Himalajska sul je dobra i pit ve vode proti infekcim v tele, kyseline v zaludku, cisteni krve, upravu pH atd...vy s timto nazorem nesouhlasite?

Jde dodat i v tabletách, ale v této čisté formě se může relativně snadno předávkovat a je docela toxický.
Pampelišky nejím, ono to není nic chutného, ale pravidelně je odšťavňuji, téměř vždy celé i s kořeny a množství i dobu spotřeby, nijak neřeším. Stránky s touto tématikou, budou zřejmě vitariánské, ale já tuto informaci mám vyčtenou, před mnoha lety.
Já nesouhlasím s názorem, že existuje jakákoliv anorganická sůl, která by nějak mohla být, pro zdraví člověka užitečná. Veliká většina nemocí, přímo souvisí s přesolením organizmu a nevidím jakýkoliv rozumný důvod, proč sůl používat, když moderní potravináři ji nacpou naprosto všude. Já doporučuji se potravinám z obchodní sítě vyhýbat a soli také. V přírodních produktech je solí dostatek a kdyby to tak nebylo, tak již musím být alespoň 20 let mrtvý a to zatím nevypadám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: úte kvě 19, 2009 9:25 pm 
Offline
Administrátor
Administrátor

Registrován: sob kvě 17, 2008 1:53 pm
Příspěvky: 28398
Bydliště: Poděbrady
Mat píše:
Čerešne možu byt aj škodlivé? Mysleli ste v súvislosti s tými červami alebo čerešne ako také?
Ja osobne mám vo zvyku ich zjest denne dost. Hlavne ráno.
Asi sa nedá nejako jednoznačne rozlíšit, či tie jahody nahlodala myš alebo slimák, alebo?
Ja som to totiž neviem rozpoznat a nerád by som to vyhadzoval. Na druhej strane, to nahlodané jest nebudem.
Neviem, som na pochybách, ale jahody milujem. Len sa mi nechce každú jednu prezerat. Ale ak to bude nevyhnutné tak budiš.
Ďakujem

To jste špatně pochopil, přečtěte si to ještě jednou, je napsáno "nakonec ti červy jsou také jenom proteiny a proteiny běžně jíte, škodlivé jsou jen ve velkých dávkách a tolik červů tam zase není", doufám, že nyní je jasné, co je ve velkých dávkách škodlivé. Takže, je jezte bez obav a bez omezení, ale hlavně, bez pecek, ty jediné jsou škodlivé.
Co to nakousalo, se opravdu rozlišit asi nedá, ale jistě to fakt nevím.
Abych Vám řekl pravdu, já to tedy moc nepřebírám, to by muselo být velice očividné, abych si toho všiml, jinak to jím napořád a mnohdy i neumyté a jak vidíte, tak stále v klidu žiji. Ono je to hlavně o kvalitě imunitního systému a ten mi zatím snad funguje dokonale, ani na morové rány nezemřelo 100% obyvatel, vždy měl někdo imunitu dostatečně silnou.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Příklad denního jídelníčku
PříspěvekNapsal: čtv kvě 21, 2009 5:53 pm 
Offline

Registrován: čtv bře 19, 2009 6:50 pm
Příspěvky: 669
Dnes som kúpojl dalsšiu flašu olivového oleja a zaskočila ma informácia, že sa má skladovat pri teplote do 20 stupnov.
Je to samozrejme "extra virgin". Na tom predošlom je zase napísané že mu nevadí ani 175 stupnov. Vy ste mi napísali dávnejšie,,že ho stačí udržovat pri izbovej. Tak ako to je?
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1308 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 88  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz