Tak sem jeste dam "pustovy denicek", treba se nekomu budou hodit informace z prvni ruky:
18.10.2018
1. den mokry pust
2 klystyry s jab. octem, citim se dobre.
Ruka - karpal se mi spravil hned prvni den hladovky, proste v ni zapraskalo a pak uz se bolest vytracela az zmizela…
2. den mokry pust
Zase 2 klystyry (s domacim jabl. octem), leze ze me plisen. Hlavobol hnedka presel a je mi fajn. Kupodivu mam i energii!
3. den 1. suchy pust
Vecer - prvni den suche hladovky a je to snadnejsi, nez jsem myslela. Porad mam v puse sliny (a prisernou chut) a byla jsem 2x curat. Celkove 4x za celej den. Nakonec i to popijeni bude asi jenom zvyk… Jsem jenom lehce unavena.
Zmizely zarudliny, o ruce uz ani nevim, ze by mela nejaky potize.
4. den 2. suchy pust
Tak druhy den sucheho pustu. Vzbudila jsem se se spoustou energie, ktera ale sla na 0 po kratkem a neprilis namahavem cviceni…
Je rano, 9:30 a uz jsem sla 2x curat, urina je porad svetla. Mozna je to tou vysokou vlhkosti tady. Predstavuju si to tak, ze telo taha vlhkost ze vzduchu bez nejake namahy, no a z mych speku uz si jen tak pricucava…. Na to, ze tu lilo posledni 2, 3 dny, hlasi “jenom” 80% humidity. Hm, rekla bych, ze je to vic…
Jinak se citim fajn, myslim, ze suchy pust je snadnejsi nez mokry. V puse mam jak v polepsovne, ale kartacek to trosku polepsi, ne moc. Na vyplach miniaturni cuc vody.
V ocich se mi shromazdila spousta smejdu, tak jsem dala 1 kapku koloid. stribra do kazdeho.
Vecer: uz jsem byla 4x curat, urina lehce tmavne, ale nic moc. Jenom tmave zluta. 0.8 litru.
Neni mi ani zima, ani horko, tedy pokud jede vetrak. Jinak spis horko, ale to je mi porad, takze nic noveho. Stale mam dost slin, telo evidentne nestrada.
Trosku me poboliva v krizi, mozna ledviny?
5. den 3. suchy pust
Pri probuzeni citim ledviny, slabe. V 10 uz jdu podruhy curat, urina je oproti vcerejsku svetlejsi!?!
Ani jsem rano necvicila; stacilo par minut denodenniho souboje s kudzu na patiu a mam toho dost, musim si sednout. Jsem slaba a sliny v puse se mi tak nejak “zahustily”. Chvilema mi tece z nosu.
Zeby acidoticka krize? Uz???
Zacaly me bolet kycle, kolena a nohy od kolen dolu. Pripravila jsem se na dlouhe utrpeni (mam s tim uz zkusenost; pred cca rokem to taky prislo a trvalo to pres 2 dny, az jsem to nakonec zabila brufenem
. Neskutecna bolest, co se neda zaspat), ale tentokrat to preslo po 2 - 3 hodinach! Skutecne suchy pust funguje neuveritelne rychle!!!
Po vycisteni zubu se trosku zmirnila ta polepsovna v mych ustech, ale porad zadna slava. Ledviny uz necitim. Jazyk se po celou dobu cisti na etapy, chvili je cista predni prava, pak predni leva pulka, ale od prostredka dozadu se povlak drzi.
15:00 Vyrazila jsem k rece. Tj. skocila jsem na moji minimotorku a dojela jsem asi 300-400 m k rece, tam se trosku (opravdu malinko) prosla, pak chvilku posedela a jela domu. Po prijezdu jsem se citila vycerpana - a prehrata. A tak jsem vlezla do postele, jenze i tam mi bylo horko, musela jsem pustit na chvili klimatizaci, kterou bezne nepouzivam.
U reky se mi zacalo styskat po prijmu vody, v jakekoli forme. I takovy klystyr uz se mi zdal jako vrchol blaha, a to ho bezne nijak neprozivam
Dat si tak poradny lok krasne rozmrazene vody!!!
Jenze to bych zabila ten uzasny proces ve mne; uz jsem byla dneska 3x curat, takze zrejme ma telo jeste hodne zdroju asi z ruznych otoku (= zanetu), speku a nejspis je nezanedbatelny i prijem kuzi v nasi ~80% vllhkosti vzduchu. Urina byla poranu svetla, az odpoledne lehce ztmavla, ale jenom asi jako vcera, na tmave zlutou.
Vecer: jsem slaba ale jinak se citim docela dobre. Dala bych si panaka premrazene vody
)
Taky mi dnes doslo, ze jsem se prestala potit, co jsem na suchem pustu! Ackoli okolni teplota je stale ~30C, moje telo je tak chytre, ze se nepoti.
Mam studeny nos, jako mivam kdyz je mi zima, ale to neni… Taky mam dve bolava mista na hlave, kde predtim byla hnizda lupu nebo co to bylo.
Jinak chvilkama utoci lehkej hlad, nic velkyho. Frtanek premrazeny vody mi prijde byt to nejkrasnejsi, co do sebe muzu dat
)
Zacla jsem kapat kol. stribro do oci, nejak se mi tam namnozili smejdi, asi se stahujou za jedinou vlhkosti v cele oblasti dutin.
Nasla jsem par testu na dehydrataci: vzit do prstu kuzi a zvednout, pak pustit a sledovat, jak dlouho to trva, nez se vrati zpatky. Hm, tak moji to trvalo ani ne dve vteriny. Nebo zmacknout nehet, az je bily, pak pustit a zase sledovat. Tak muj se vratil k puvodni barve behem vteriny. Takze kdyz se clovek domluvi s telem, tak ani po trech dnech bez vody evidentne neni dehydrovany.
4x curat = 0.8 litru.
6.den 4. suchy pust
Budicek v 6, chtela jsem zajet na rybi trh, ale najednou prudka bolest v levem kolenu, ktera za chvilku zase zmizela. Dekuju ti, telicko moje! A tak jsem nikam nejela… Porad mam studeny nos, nejspis se cisti dutiny.
Po setrvani v “aktivni” poloze asi 1 hodinu jsem se prestehovala zpatky do loznice, kde mam klimatizaci. Ta tam dodava lepsi vzduch s nizsi vlhkosti a prijatelnou teplotou. Nejak to ted potrebuju, je zajimave, ze normalne ji vubec nepouzivam, vetrak mi staci.
Jsem slaba a pri predstave loku dobre vody se mi chce brecet, ale musim vydrzet, jazyk je jeste stale potazeny.
Fyzicky jsem OK, jenom sleduju jak ruzna bebicka prichazeji a (velmi rychle) zase odchazeji. Sucha hladovka opravdu pusobi v porovnani s mokrou jako rychlik v porovnani s courakem. Oba dojedou do cile, ale rychlik za 5 dni, kde courak za 15 - 20. Je to ohromna motivace k tomu vydrzet, i kdyz je to den ode dne tezsi. Ven uz se docela bojim jit, jsem slaba a nikdy nevim, jestli sebou neseknu. A tak drepim doma, kde mam sice prijemne patio, ale na prochazku to neni.
Odpoledne: Boleni na hlave zvolna slabne, zato v trislech jine zacina - na leve strane se mi loupe bila kuze a na prave to svedi. Hm, dalsi cistka! Jede to jak na dratku a tak trochu me to smiruje s tim, ze jeste dneska a zitra ani kapka vody. Uz jsem tak daleko, ze bych si nejradsi stoupla ven na dest a otevrela pusu.
Zizen je cim dal vetsi (zatimco prvni 2 dny nebyla kupodivu vubec a vcera jenom chvilkama, ale nic velkeho) a chvilemi se ozyva i hlad! Neni vlci, ale citim ho. Na jazyku zadne zmeny, jenom se stridaji strany bile a ruzove…
A muj nos porad mrzne, zajimalo by me, co to znamena?
Vecer: spustila se poradna burina, fucelo, blyskalo a lilo - a me se najednou ulevilo a jsem bez problemu schopna jet dal. Vsechny bebicka presly, ale kapu koloidni stribro do oci. Najednou znicehonic zacnou palit - predpokladam, ze smejdi jedou za vlhkosti.
Taky si obcas vyplachnu pusu vodou, je cim dal tezsi ji nepolknout. Celkove jsem curala 4x, 0.8 litru curiny. Kde se to ve mne bere?
7. den 5. suchy pust
Citim se o trosku lip, kupodivu nikde nic neboli, ani ty hnizda lupu na hlave uz necitim.
Odpoledne: cistim zuby a uz i vyplachuju vodou. Chvilkama se hlasi i hlad, zatim nic moc, ale prichazi to casteji. Uz jsem dala tibetskou houbu do mleka, zitra by mela byt hotova.
Zatim jsem curala jenom 2x brzo rano, pak uz ne. Na dne asi 400ml sklenicky je 2 cm vysoka usazenina z tvrdych a ostrych krystalu, to je dilo!
Vecer: tak urina jde konecne dohneda, nijak vyrazne nepachne a zda se mi cistsi nez ty predchozi.
8. den 1.navratovka
Tak jsem se dockala a zacala pit. A jak jsem se na prvni dousky tesila (ale presto dodrzela 1/4 l na 15minut), tak pri ctvrte sklenicce uz jsem mela pocit, ze mam misto zaludku buben. A tak jsem zpomalila, on asi taky bude rozdil mezi 80kg muzem a ani ne 60kg zenou… Po zpomaleni uz mi to slo lip. Po 1,5 litru me konecne prestal zabst nos. Skutecne jsem od tretiho dne “suchace” mela pocit kusu ledu misto nosu. Napada me, jestli se necistily dutiny, nejak jsem v obliceji splaskla.
Jidelnicek:
kefir z tibetske houby s laktobacily
9. den 2. navratovka
Po probuzeni jsem citila hlad, a tak jsem dala misticku kefiru, cca 100ml. Kamarad mi privezl 2 morske ryby a tak do jidelnicku pribyl rybi vyvar. Na prvni ochutnani nic moc, na druhe to bylo dobre a po tretim jsem si ho zamilovala. Mezitim opet destilka. Uz se tesim na kaficko, ale to si jeste pockam!
Zatim jednou curani, urina je tmave jantarova s vysokym podilem usazenin, ktere se nabaluji i na steny sklenice a jsou tvrde a ostre, nejdou umyt, musim je oskrabavat. Hm, soli?
Pozdeji kefir s troskou prirodniho medu, telo zatim komunikuje dobre a tahle kombinace ho rozjasala. Zato po posledni misticce vyvaru jsem najednou zacla skytat - mam dost.
Porad piju dost destilky, ale stejne odpoledne prisla lehka bolest hlavy. Tak jdu na klystyr.
Po klystyru se lzickou domaciho jabl. octa bolehlav zmizel - a ja usnula. Asi jsem unavena z jidla…
Nasla jsem malinky exem v obliceji, cisteni jeste stale probiha. Taky jsem dostala prvni komari stipanec.
Dnesni jidelnicek:
kefir + kefir s trosickou medu
rybi vyvar
mrkvova stava 1/1 s destilkou
10. den 3. navratovka
Prvni prirodni defekace, malinko, ale prece. Vsechno funguje!
Jidelnicek:
mrkvova stava 1/1 s destilkou
kefir
rybi vyvar
kokosova voda
melounova stava + kousek duziny
11. den 4. navratovka
Ctvrty den, citim se docela dobre, ale porad si musim hlidat jidlo. Jakmile zapomenu a poradne neprozvykam, citim zaludek. Vraci se mi energie.
Jidelnicek:
kefir
meloun
okurkova stava
2 varena vejce
1 varena brambora
kefir s okurkou, koprem a zdibkem morske soli
Pokud zijete sami, je dobre mit na telefonu dobreho kamarada, ktery okamzite prijede.
Suchy pust zatocil i se zamorenymi dutinami, ktere jsem se uz nekolik let marne snazila vycistit. Ucinnejsi nez koloidni stribro, mokry pust, morska sul/neti a dalsi.
Po celou dobu je nejlepsi naslouchat svemu telu a byt k sobe jemni, obzvlast pri navratovce.
Priste se pustim jen do 3denniho sucheho pustu, citim, ze tech 5 dni bylo nadoraz mych schopnosti.
Zhubla jsem neuveritelnych 6 cm v pase (vahu nemam).
Co se tyka ledvin - zlobily me pred par tydny a ted ani nevim, ze nejake mam.
Celkove: drzet suchy pust je o hodne snadnejsi, nez mokry, zato navratovka je opravdu tezka. Sebemensi chybicka a uz je citit.
A jeste jednou chci podekovat pv33 za vycuc z Filonova, provazel me celym pustem!