[quote="jani":1rhtodob]Máte někdo zkušenost s tímto průplachem? Dělám ho už 4 tý den, začínala jsem ho dělat jako naprosto zdravá holka, rýmu jsem neměla ani nepamatuju, jen jsem to chtěla zkusit. Ihned po první aplikaci se mi ucpal nos zhruba na 2dny, ale totálka, dýchala jsem jen pusou, včera to začlo polevovat ale i dnes mluvím jako při pořádném nachlazení. Když už jsem to začala, tak samozřejmě pokračuju, asi nejhorší je něco rozrýpat a necha tak. Stav přikládám tomu, že mám asi v dutinách pořádnej beton ještě z dob, kdy jsem bývávala nachlazená a měla alerg. rýmu s astmatem. Občas se mi podaří vysmrkat zeleno-žlutej hnus, tak snad to tak funguje. Problém mám však s tím, udržet nástřik, začne se mi to drát do krku, začnu polykat, což je při zakloněné hlavě tak na utopení a pak mě chvilku nepříjemně pálí a škrábe v krku. Dnes jsem si odvar hodila do petky s cucátkem a udělala to jako klasický průplach nosu (neti), zdálo se mi to stejně účinné a nebyl problém ani s krkem, ani s polykáním. Snad tedy jen dotaz:
??? je stejný účinek při průplachu nosu (neti ) jako při aplikaci se zakloněnou hlavou a pár minutové výdrži s výluhem v nose, který se tam vpraví inj.stříkačkou ( bez jehly samozřejmě ) ???
Jinak pro mě nejbrutálnější očista, kterou jsem kdy zažila a že jich mám různých za sebou ...
http://www.krizovatkyzdravi.cz/clanky/d ... su-2-cast/
Detoxikace nosu
ingredience Pro přípravu preparátu budeme potřebovat:
směs sušeného plodu anýzu a sušené natě přesličky v poměru 1:3,
0,5 dcl převařené vody.
Popis přípravy bylinné směsi:
1/3 sušeného plodu anýzu (např. 5 kávových lžiček) nasypeme do uzavíratelné skleničky. Pozn. pro zvýšení efektu můžeme lehce nadrtit ve hmoždíři,
2/3 sušené natě přesličky (tzn. např. 15 kávových lžiček) přisypeme do stejné skleničky,
skleničku protřepeme,
takto vytvořenou směs skladujeme na temném místě a postupně z ní připravujeme preparát určený pro výplach.
Popis přípravy preparátu:
převaříme 0,5 dcl vody,
do malé skleničky odsypeme polovinu čajové lžičky bylinné směsi, kterou jsme si připravili,
odsypané bylinky následně přelijeme převařenou vodou a zakryté necháme 30 min louhovat,
po 30 minutách přecedíme,
tím je výluh připraven pro aplikaci,
skladujeme jej např. na okně po dobu maximálně 4 dnů.
Aplikace preparátuDetoxikace nosu - aplikace
K aplikaci budeme potřebovat:
čistý bylinný výluh, který jsme si dle návodu výše připravili, a to v teplotě cca 37 stupňů celsia
2 stříkačky o velikosti každé z nich 2,5 ml nebo 1 stříkačku o velikosti 5 ml
papírové kapesníky
stopky popř. minutku k odměření času aplikace[/quote:1rhtodob]
Osobní zkušenost s tímto postupem nemám, ale myslím že se zde již o tom několikrát psalo a je to docela drsné. Posoudit tedy mohu pouze to zda je možné u obou postupů očekávat podobné výsledky a tam se domnívám že nebude žádný zásadní rozdíl. Každopádně pokud jsou tam letité úsady může vylučování bordelu být hodně masivní a trvat celkem dlouho tedy si to asi užijete. Osobně bych čištění podpořil pomocí klystýrů a můžete vyzkoušet i důkladně prohřát