Tony210 píše:
Zdravím, mám doma knihu, Mystický Léčitel ( Anthony William ), Tam píše že, nejlepší mikroorganismy se nacházejí na čerstvých, živých potravinách, ovoci - zelenine, Vrcholným zdrojem jsou klíčky ( naklíčená semena ).
Tyto prospěšné bakterie se liší od půdních organismů.
Ušlechtilé mikroorganismy se nacházejí výhradně nad zemí, na listech a slupkách ovoce a zeleniny.
Málo se o ních ví a bereme je jako samozřejmost. Jsou však podivuhodně silná a dokážou takřka nepředstavitelně změnit zdraví a život. Zůstanou ve střevě živá a zajistí obnovu střevní flóry.
Mikroorganismy na čerstvém listu zeleniny nebo slupce plodu se rovnají výkonu devíti tísíc koní, kdežto probiotika z obchodu vydají za miniaturního oslíka.
Průmyslově připravená probiotika nikdy nepřejdou do poslední části tenkeho strěva, do ilea, jež je oblastí, kde jsou nejvíce potřeba.
Takzvaná probiotika obsažená ve fermentovaných jídlech nejsou životodárná. Přítomné bakterie jsou hnilobné, jinými slovy tyjí ze smrti, nikoli ze života.
Bakterie používané při konzervaci potravin kvašením jsou totožné s těmi, které rozkládají těla zvířat uhynulých v lese.
Patří do jiné skupiny bakterií než ty prospěšné, o nichž jsme hovořili dříve v této kapitole. Ušlechtilým mikroorganismům se na živém ovoci a zelenině daří v živoucích podmínkách, trávicí ústrojí regeneruji, protože člověk je živá bytost. Mají životní sílu, kterou bakterie ve fermen-tovaných potravinách postrádají.
A pokud si myslíte, že vám nějak prospívají, jste obětí omylu. Kyselina chlorovodíková v žaludku je vůči bakte-riím vkvašených jídlech velmi agresivní, takže je rozkládá i v případě, že jsou neškodné; chová se k nim jako ke škůdcům. Je to v přímém rozporu s životodárnými bakteriemi z čerstvých, živých potravin. Prospěšné bakterie na kousku kapusty ze zahrádky jsou kyselinou solnou naprosto ne-zničitelné, takže pokud toužíte po požehnání pro zažívací systém, měli byste obrátit pozornost tímto směrem.
Zajímavá teorie, která v praxi dnes skoro nemůže fungovat protože původní organickou cestou se již nepěstuje prakticky nic, tedy je otázkou jak je prakticky uplatnitelná. Netvrdím že není pravdivá, to bezpochyby je, protože některé bakterie nelze získat jinak než pojídáním nemytého ovoce a zeleniny, což je ovšem dnes prakticky vyloučené protože skoro všechno je nějak chemicky ošetřováno a desinfikováno kvůli komerčním účelům a debilním hygienickým předpisům.
Pokud jde o přímou škodlivost probiotik z kvašených potravin tam bych to viděl stejně jako člen ash protože se nedomnívám že by našim předkům za stovky a možná i tisíce let nedošlo že provádějí něco co jim škodí. Navíc existují rozsáhlé studie a na netu najdete i obrovské množství příspěvků lidí kde pomocí těchto bakterií došlo k uzdravení z prakticky smrtelných onemocnění a to mnohdy i v případě že medicína už to vzdala. Za mě bych to viděl na rozumný kompromis tedy něco z té syrové kvalitní stravy, hlavně z divoce rostoucích plodin a zbytek z kvašených jídel.