NOWOCAYN píše:
Mám otázku. Dnes som jedol čerstvé kuracie ( ale uvarené ) mäso z voľne pobiehajúcich kurčiat... a teraz k veci....ako prílohu som mal červenú kapustu. Pripravil som si ju nasledovným spôsobom : nakrájal na kocky, a pomixoval ( po častiach ) na malé kúsky. Jedlo sa to oveľa lepšie, a varilo kratšie. Mixoval som asi na 10 krát ( okolo 500g červenej kapusty v surovom stave ), čiže 10 krát 3 sekundy celé to množstvo. Zničilo to nejak kvalitu kapusty ? Jedno je isté - vďaka tomu sa mi to lepšie jedlo a lepšie žulo. Môžem v tom pokračovať ? Totiž potom sa tá kapusta varí kratšie. Ak by som to robil aj s inou zeleninou ktorú varím, tak by som mohol zachrániť viac vitamínov, a kvalita minerálov by sa tak neznížila, lebo by sa varilo kratšie... Otázka ale je, či to mixovanie neznehodnotí zeleninu viac, ako varenie.
Ďakujem za odpoveď.
Nechápu to vaše uvažování, já tu všude píšu, že mixované potraviny se velice špatně tráví a vy to pro jistotu ještě uvaříte, což je naprosto k ničemu, tak co ode mě chcete na to slyšet. Odpověď je, že to je blbost a rozhodně vám to na zdraví nepřidá.