marek15693 píše:
Zdravim pan Jarda.
Bolo by v poriadku MSM(1-3g) primiesat do askorbatu draselneho(3g) + zajest to rajcinou? Pripadne do toho este gram lysinu? Alebo je lepsie to pit zvlast?
Podla mna to bude v pohode, ja sam miesam MSM s kyselinou askorbovou a pijem to takto (aj to chuti lepsie). Pouzival som aj kyselinu askorbovu zmiesanu s bioflavoidmi, a extraktom zo sipok. Ta rajcina by tam snad nemala vadit. 1 velka rajcina bude ale zbytocne mnoho, najidealnejsie by to bolo rozmixovat s 1-2 cherry rajcinami v 2 dcl vody, take mini riedke,smootie. I tak by som tam ale asi pridal tie bioflavoidy, dokonca aj rutin je velmi dobry a funguje ako synergia s vitaminom C. Rutin, grapeseed extract, pine bark extract / pycnogenol, extrak zo sipok, camu camu prasok, citrus bioflavoids, to vsetko zdviha ucinok vitaminu C a mozes to tam primiesat. Len bacha, zisti si, ci rovnako funguje askorbat draselny, ako kyselina askorbova. Nemusi to fungovat po chemickej stranke rovnako. Viem, ze tieto "zreagovane" vitaminy C, teda ze sa kyselina askorbova zreaguje s niecim inym, nemali taku potenciu, ako kyselina askorbova, lebo mali menej volnych elektronov vo vzorci (na vychytavanie antioxidantov), kyselina askrobova ich mala najviac. Takze napriklad askorbat horecnaty, mal iba polovicnu antioxidacnu ucinnost, nez kyselina askorbova. Neviem, ci to nebude rovnake aj u askorbatu sodneho, vapenateho alebo draselneho