Alopat píše:
Krásně je to vidět na věrnostních hračkách pro děti (Penny, Albert), které máte možnost získat při koupi zboží v součtu a) nad 6,800 za cenu výrobní (Kč 29,90), nad 2,000 za cenu běžnou (Kč 149,90) nebo c) bez nákupního limitu za cenu novinky (Kč 399,-).
Samozřemě, že by šlo pro prodejce stanovit maximální marži, aby se místo střídání atronomické a akční ceny ukotvila cenová hladina na úrovni dlouhodobě výhodné regálovky, ale to by pak lidem místo prohlížení letáků a nákupního šílenství zbývalo moc času na osobní rozvoj a věci veřejné.
Máte plnou pravdu, člověk stále musí řešit nějaké kraviny a na normální život prakticky není čas. Neustálé okrádání, nebo pokusy o něj od obchodníků, prodejců energií, státních orgánů, různých nesmyslných poplatků a příplatků (prostě normální vydírání-mafie) nutí člověka stále řešit tyto blbosti, což by za normálních okolností prostě nedělal a žil. Já jsem například před cca 6 měsíci zvolil v pořadí již pátého dodavatele energií s tím že cena bude dlouhodobě stabilní a nyní jsem obdržel email, že mám souhlasit s navýšením ceny z 950,-Kč na 1650,-Kč. Tedy vlastně jde z jejich pohledu o kosmetickou drobnou úpravu, ale z mého pohledu je to krádež za bílého dne, tak jsem je poslal do hajzlu a řeším dalšího. Nakonec to dopadne tak že pošlu do hajzlu všechny a budu si elektřinu vyrábět sám a budu mít klid. Největší paradox je v tom že ceny ropy jsou na historickém minimu a mafie stále tvrdí že je potřeba platit více. Nějak nechápu proč za co a komu vlastně.