Krasnou adventni nedeli preji.
Nevim, jestli jsem se zaradil spravne. Byl bych radsi, kdyby to kandida nebyla... Precetl jsem tu asi 30 stran a na vic nemam, zkousel jsem hledat, ale podobny problem jsem nenasel.
18. - 23. 11. jsem byl nemocnej - zvysena teplota, ryma a na leve pazi mi vyrasil ruzovej flek o prumeru 2 cm. Musim podotknout, ze uz jsem na sobe nekolikrat v minulosti podobnej suchej flek vypadajici jak supina videl.
Zkousel jsem se dat dohromady, bohuzel 19. me prijel navstivit kamarad z daleka a… sli jsme pit. Prvni vecer 4 piva, druhy cely den celkem 8. Mezi tim se z jednoho ruzovyho pupinku stalo 10, pak asi 50. Teplota odeznela, fleky naopak pribyly.
Na internetu jsem se docetl, ze jde s nejvetsi pravdepodobnosti o Pityriaza rosea, ktera sama po ~2 mesicich odezni. Moc se mi tomu ale nechce verit a uz nechci jen cekat.
Urcite je problem ve strevech. Mel jsem cca dva tydny prujem, kterej jsem nekdy ve stredu 5. prosince zastavil aktivnim uhlim. Nebyl to zadnej drastickej prujem, spis “kontrolovanej” jednou dvakrat denne. Podle me jsem si ho vyvolal malymi experimenty se stravou, kdy zaklad jidelnicku tvorilo hovezi maso, klidne 2 kg tydne, hlavne v mlete podobe, kilo krutiho, 10+ vajec, 200 g slaninny tydne. Nicmene prujem uz nemam, zacpu taky ne. Stolice neni idealni, trosku spini misu a neni uplne pravidelna.
Cely ty tri tydny se citim dobre, prujmu co jsem mel navzdory, nemam zadny nutkani snist sladky, nejsem unavenej, nafouknutej, nic. Zadny priznaky niceho, az na ty fleky na kuzi. Chodim do posilovny a sila leze nahoru. Jediny co citim je, ze dvakrat trikrat denne ty fleky zasvedi, hlavne v/po posilovne, kdyz se zapotim.
Sacharidy beru z basmati ryze, batatu, brambor, bananu (treba jen 4 dny v tydnu). Sladky temer nejim, az na vyjimky max 1x tydne kousek buchty/cokolady. Tydne snim cca 4 precliky, coz je jediny pecivo.
Piju jen vodu nebo pri spolecenske akci pivo. Mleko z obchodu/krabice mam tak jedno za mesic a jogurty uz taky moc nejim.
Ovoce moc nejim, zeleninu hlavne okurky a brokolici.
Proc kandida? Zkousel jsem si udelat 2 dny po sobe plivaci test a dopadlo to tak, ze sliny po 40 minutach plavaly na hladine a dole na dne bylo neco jako chuchvalce bordelu. Vim, ze jde jen o orientacni test, ale i tak me to trosku desi.
Na jazyku mam lehkej bilej povlak, coz by mohl byt dalsi priznak.
Priznam se, ze do prisne diety se mi moc nechce
Premyslel jsem nad kavovym klystyrem, nicmene pockam, az budu za 10 dni v cesku, kdybych to prehnal. Kafe jsem nikdy nepil, experimentu bylo pro letosek dost.
Co treba Shankaprakshalana? I ta muze pomoct? Do te se mi teda taky moc nechce, ale aspon by to nebylo poprve. V utery mi prijedou probiotika, kokosovej olej, endiaron, horcik, chlorella.
Sacharidu a piva se klidne vzdam uplne, to mi problem nedela. Co maso? Vim, ze ho tu moc nemate radi.
Klidne postavim jidelnicek na kysanym zeli, dusene zelenine, kokosu, quinoji a cesneku plus ty probiotika, horcik, chlorella. Ale masa a vajicek se mi vzdavat nechce, neco jist prece musim a rad bych se dal zlepsoval ve shybech!
Edit:
A chtel bych se zeptat: da se to prenyst pri sexu s kondomem? Byl by to nepeknej vanocni darek…
A omlouvám se za mamutí obrázky