barunkaMM píše:
Díky za reakci.
Nečekala jsem, že by toho vyšlo na první pokus tolik a tak velké rozměry, takže mě to trochu vzalo.
Dnes jsem našla na netu podobné načervenalé “kameny“ jako ty moje fazole, prý nejsou z cholesterolu, ale z bilirubinu a kalciových solí. Takže i fazole jsou vyskytujícím se druhem. To mě uklidnilo.
No, uvidíme za 14 dní, jestli k tomu seberu odvahu.
Chtěla by se zeptat na ostropestřec – mám z lékárny za cca 50 Kč (LEROS) semínka, ale nejsou nijak oloupané, tak slupka je dost tvrdá na žvýkání – takže si je předem namáčím, sežvýkám, vyplivnu na cedníček a vypiji pak jen to “mléko“, slupky vyhodím. Můžu to tak dělat nebo to vadí účinnosti?
Děkuji a zdravím,
Barunka
Odvahu by jste měla najít, protože bordel v játrech je vždy problém. Správný postup pojídání semínek jsem zde již vysvětloval a také Sybilla vám to píše správně. Ten postup , který popisujete je naprosto špatný, protože účinné látky má ostropestřec mariánský právě v té tvrdé slupce a navíc se velice špatně uvolňují. To je také důvod, proč zde všude doporučuji pomalé a důkladné žvýkání, nebo jsem zde také popisoval takový mix z oleje a semínek, což můžete také vyzkoušet.