Ahojte.
Dnes ráno z postele som si po X rokoch meral teplotu pod jazykom... Pamätám, že vtedy som mal rannú teplotu nejakých 35,5 (veľmi málo, viem), teraz (dnes) som ju mal
35,9 stupňov celzia.
Odmerám si dnes teplotu pod jazykom aj po oboch jedlách (čítal som niekde na nete, že sa má merať teplota pod jazykom najskôr 30 minút po jedle či pití), tak 45-60 minút po jedle.
Tých 35,9 stupňov celzia pri rannom meraní signalizuje hypofunkciu štítnej žľazy, je tak ? Neblahé pôsobenie zimy na môj organizmus (keď som vonku a je zima, inak pracujem v teple) by toho mohol byť dôkazom, a z 95% prípadov studenšia ruka než ruka kohokoľvek kto mi ju podá na "servus", sú toho asi dôkazom tiež
Takže asi by som si mal zabezpečiť lugolov roztok.... a k tomu skúsiť aj kajenský peper na plosky chodidiel (papierová vreckovka/servítka/toaletný, potrieť olivovým olejom, mokka lyžička pepru rovnomerne nanesená na tú plochu ktorú "prilepíme" k nohe, "nalepiť" na chodidlo, obviazať fóliou, dať ponožku).
Najlepšie je spraviť to na noc (vravel pán Jarda), ale zo začiatku by som to chcel robiť cez deň, predsalen, neviem ako budem reagovať. Napríklad na dve hodiny denne, nie vo večerných hodinách.
Otázka znie (pretože nie všetko som si zapamätal...)... Ten kajenský peper svojim účinkom cez plosky chodidiel tú hypofunkciu štítnej žľazy lieči ? Resp. čo lieči/harmonizuje, ak dvihne telesnú teplotu, resp. rozprúdi krv v tele, oteplí ruky, atď... ? Alebo je to len "na efekt", a z dlhodobejšieho/dlhodobého hľadiska to nerobí nič ? Ako napríklad káva, ktorá dvihne energiu na pár hodín, a potom klesne dole a človek je ešte unavenejší (ja ale kávu nepijem, len som dal prirovnanie) ?
Ďakujem za odpoveď