Goldman píše:
Výzkumy v posledních letech ukazují, že skoro nezáleží na tom, co člověk jí, ale na tom, jak potravu stráví, tedy je to vlastně jen o tom, jaké složení má naše střevní mikroflóry. Nedávno jsem viděl video, kde trenér naší nejlepší biatlonistky vysvětloval, jak je možné, že výtězka olympijských her dlouhé roky bojovala s anorexií. Vysvětlil to tím, že při perfektní mikroflóře může člověk vyhrávat olympiády a o hladu. Taky říkal, že někdo má perfektně vyvážený jídelníček, ale jeho fyzická výkonnost je nulová, protože jeho mikroflóra si neumí ty živiny z jídla vzít. Sám se s problémem špatné mikroflóry potýkám a už řeším termín transplantace střevní mikroflóry se svým dárcem. Snažil jsem se stravu ladit a vyvažovat dlouhé roky, ale výsledky tomu neodpovídají, psychika i fyzická únava se mě stále drží.
Bohužel v tom máte asi úplnou pravdu.Ve WM 203/204 píšou,že dánští a čínští vědci provedly pokus,při kterém testovali stav intestiální mikroflóry při užívání antibiotik.Pokus byl proveden na 12 dobrovolnících.Dostali koktejl z popul.léků, které jsou obvykle použ.při bak.léčbách.Analýzy stolice byly povedený okamžitě po ukončení užívání,po několika dnech a po půl roce.V prvním případě počet bak.prudce klesl,ale některým se podařilo přežít.Po 6 měsících počet bak.téměř dosáhl normy,ale jejich složení zůstává nedostatečně.Mezi mikroby zmizelo 9 dřívějších druhů,ale objevily se nové-zjevně přežívající antibiotik.zpracování.
Transplantace střevní mikroflóry je asi účinná léčba,ale je problém najít dárce.A je otázka,jak dlouho ten positiv.stav vydrží.
Ant. jsou bohužel i v medu,v mléce a v mase a dokonce i v pitné vodě ve veřejných vodovodech.
Základ našeho zdraví je ve zdravých střevech a ne se jen cpát drahými přípravky.