Chrasty píše:
ahojte tak čtvrtý den po navratovce mě skolila nemoc nachlazení musel jsem si vzit paralen, a zjistil jsem že když rozpustíte aspirin v alpě (5ks v 60ml) tak to pomáhá na karpaly a golfový lokte, boužel vše muselo proběhnout v návratovce, snad mi to neublíží.
Máte prapodivné spády a chování vůči vlastnímu tělu. Proberme to podrobněji, rovnou přidám i nevyžádaná hodnocení a rady:
- jakou má, probůh, souvislost Paralen s nachlazením? Nachlazení a následný projev imunitního systému je zcela běžnou a přirozenou věcí a rozhodně se nemá potlačovat či modifikovat nějakými chemikáliemi. Paralenem již vůbec ne. Paralen je vlastně zcela zbytečný výrobek a mimo zisku výrobci nepřináší žádný užitek veřejnosti. Proč to, probůh (znovu), jíte?
- Aspirin jest velmi problematický lék, protože dramaticky mění srážlivost krve a mimoto má i jiné silné účinky. Měl by se užívat v extrémních případech, dnes jest ovšem plně nahraditelný. Mimoto, syntetická náhražka kdysi přírodního extraktu není ident
ická u všech výrobků a výrobců a jejich účinek, resp. ty vedlejší účinky, se výrazně liší. Nehrál bych si s tím.
- chemické pokusy typu "Aspirin v Alpě" jsou dětinské a zbytečné. Na co, probůh (potřetí), přijdete příště? (za sebe Vám mohu doporučit šumivý jednogramový Celaskon rozpuštěný v Cocacole - účinky podobné perverze nechť jsou mementem pro každého alchymistu - užíval jsem to ve svém období "tah na bránu", kdy bylo potřebí makat, nespat, řídit auto atd.)
- na karpály a lokte se užívá zdravá životospráva, nikoliv chemie. Léčení trvá roky a roky a paměť těla je obrovská, malá traumata se objeví i po desítkách let. Co jste zkurvil, chemií nenapravíte, problém je v jiné rovině.