Zdravím a chci se zeptat pana Jardy k danému tématu.
Už dva roky používám šestistupňovou RO z mangaly. Kamarádka mi teď poslala odkaz na dokument ze SZǓ (možná tu už někde je, ale nestihnla jsem pročíst všech 49 stran)
http://www.szu.cz/uploads/documents/chz ... a_2020.pdfkde se píšou všeliké hrůzy o tom, jak dopadají lidi po konzumaci takové vody...
Sic se cítím dobře, ale přesto mě to trochu nahlodalo - mám dotaz, co tedy pít, když:
* se propaguje hlavně pití čisté vody (která mi nechutná a to ani z kohoutku), zvlášť v zimě takřka nemohu pít studenou vodu, zmrzla bych, takže si vařím skoro pořád čaje.
V létě s pitím čisté vody takovou potíž nemám -
je pak lepší pít vodu z vodovodu než z RO? Nevím, jestli to může kompenzovat případné deficity minerálů (vápníku zřejmě ne), ale koupu se v soli (himalájské a hořké) a momentálně popíjím Tepperweinovu sůl.
Pití čajů zase prý není dobré na ledviny, protože je to zatěžuje - vařím si i ledvinové a ne nijak silné.
Ještě uvedu nějaké informace k RO: napustím tak 1 l vody za půl hodiny, odpadní vody je 5 : 1
Podle testů měla voda z RO ph 6,99 (po roce provozu), vápníku bylo necelý 1mg/l (podle tabulek má být nejméně 30) a hořčíku 1,5 mg (norma min. 10 mg)
Pramenitá voda není k dispozici, stejně tak studniční.
Soli konzumuji v potravě spíše málo, šťávy skoro žádné.
Děkuji,
V.