Chrasty píše:
To jsme si vůbec ted nerozuměli, při čtění knížky vitamin C v té slovenštině, je napsaní něco, že vitamin B se má používat při nadměrné konzumaci cečka, vápník proto aby se nebral s kostí a měd s magnesiem jsem vůbec nepochopil. Můj dotaz mířil spíš jaký prvky zobat při nadměrné konzumaci VITAMINU C. Hold jsem to s té knížky vůbec nepochopil, hold bůh mě někde ošidil. Jinak vitamin c pijí rozmixovaný s ovocem a zeleninou(rajče,okurka,grep,citron,trnky,paprika,maliny,rybíz,jošta,ostružiny no co je na mražáku). No a mám jěště dotaz když citron je zasaditý proč se nepije s kyselinou askorbovou namísto sody bikarbony? a jěště otázka mám zavařený 100%rajčata ve vlastní štávě, mohlo by se to taky využít jako Flavonoidy nebo se likvidují jako cecko teplotou?
Pokud jste někde něco četl proč se na to nepodíváte znovu, jak já mám vědět co jste četl a kolik z toho je potřeba řešit. Předpokládám že tam bylo i vysvětleno co, proč a jak, ale sypat do sebe něco preventivně pokud netuším kolik toho v sobě reálně mám to jste na nejlepší cestě si stav ještě zhoršit a ne že tím tělu prospějete. Citron není zásaditý, ten je zásadotvorný a to je dost podstatný rozdíl. Ta rajčata podle mě můžete využít, konkrétně lykopen se tepelnou úpravou dost silně zefektivní i když zase z dlouhodobého pohledu se vysokým dávkováním lykopenu vlastně dospěje k chemické kastraci, ale po vysazení ten stav zase odezní. Pokud to chcete vysvětlit klidně zavolejte takto to stejně nedáme to je na delší hovor.