Tak ono se stačí podívat co tady pan docent píšou o půstu. Samozřejmě že on sám půst nikdy nedržel...
https://www.idnes.cz/onadnes/zdravi/pus ... zdravi_jobcelé "tradiční" zdravotnictví je o tom cpát lidem patáky které budou mit vedlejší efekty a na ty zas další patáky. Moje cesta k alternativě začala cca 10 let zpátky kde jsem po 7 dmerych antibiotikách dostal od pana doktora v hranické nemocnici doporučení na vytrhnutí madlí a pendeponizaci. Odmítl jsem a začal chodit na čínskou medicínu doktorce do Olomouce. Ta mi otevřela oči. Pak jsem měl další zážitek kdy do mě cpali ty prasečí preparáty na posílení imunity, ty mi začali drbat štítnou žlázu a začal jsem brát hormony. Olomoucká doktorka mi natajno udělala testy štítné žlázy a řekla že to beru zbytečně a tak jsem zašel endokrinoložce kde probehlo asi toto (hormon jsem nebral):
Doktorka: tak máte to v normě, takže napíšeme léky a ukážete se za rok.
Já: Proč mi chcete psát léky když to mám v normě, já jsem týden ten hormon nebral.
Doktorka: Jak jste si dovolil nebrát hormon, vy porušujete naordinovanou léčbu!!!
Já: Paní doktorka, účelem zdravotnické péče má bejt zdravý človek a né psaní práškú, říka vám něco Hipokratova přísaha?
proč chcete zdravýmu člověku cpát prášky? to se ani trochu nestydíte?
Doktorka: dělejte si co chtete, když tak jednou za 5 let na preventivní kontrolu
takže takto nějak to v našem státe chodí. dnešní příklad kyseliny močové je další zápis v žurnálu jak nacpat pacientovi prášky aniž by to bylo potřeba. Jinak moje segra je doktorka a dívá se na mě jak na blázna když vidí že držím půsty
každopádne, pozitivní na tom je že jsem si uvědomil že jím málo zeleniny a ovoce a málo piju. co mě chytlo jsou okurky, voda s citronem (za den 5-8 citronu no problem),bylinkové čaje, meloun se také dá
maso jím a budu jíst omezene, polévky zeleninové, hlavní jídlo hlavně na bázi rýže, sýry (kvalitní kozí a ovčí) olivový olej ( top kvalita) piju pomalu jak někdo kořalku, za týden půl litru minimum. Jsem rád že si jednou za čas budu moc dát sardinky s kopou zeleniny. Co jsem dumal je pití kávy, jsou dost rozdílné informace v CZ a EN zdrojích. Já když cafe tak bud moka konvice doma nebo kvalitní espreso.Zcela chápu že pití kávy po česku , tj turek rozhodně nemúže mit jakýkoliv pozitivní efekt.
Také je dobrý že jsem pochopil kolik purinů obsahuje kakao, to je věc kterou jsem netušil...Dobrý vědet a dobrý se v konzumaci hodně krotit