Pavluša píše:
Dobrý den, i přesto, že jsem Vaše stránky již celkem důkladně prostudovala, píši poprvé. Po ukončení kojení jsem se chystala na očistu těla, cca 2 roky mám neustále se vracející bolesti zad (začalo v těhotenství), a také mne trápí akné. Myslím, že se nestravuji nijak nezdravě, leč do Vašeho modelu mám ještě daleko. Během kojení jsem nechtěla zavádět žádné razantní změny, už to, že jsem začala jíst více čerstvého ovoce a zeleniny a popíjet čerstvé šťávy, u mě spustilo detoxikaci a tak jsem raději pití šťáv opět omezila, bála jsem se o miminko, kterému je mimochodem 1,5 roku, aby se škodliviny nějak nedostávaly do mléka. Ovšem dříve než jsem stačila přestat kojit a začít s očistou, měla jsem v plánu, půst, očistu střev a změnu jídelníčku, dle Vašich návodů, jsem opět otěhotněla. Bojím se nyní opět o nějaké změny, ty by asi nebyly ideální, nicméně by mne zajímalo, co přeci jen mohu udělat a čím přispět ke zlepšení zdrav. stavu, aniž bych ohrozila plod. Pro představu, měřím 170 cm, vážím 55kg, jím vařenou i syrovou stravu, maso a ryby tak 1x týdně, 0,5 l čerstvé šťávy denně, jinak voda, občas čaj, čerstvé kozí mléko, denně hrnek kefíru z tibetské houby, beru chlorellu, nyní asi začnu opět těhu vitamíny,sladké takřka vůbec, občas naklíčené luštěniny, ořechy, semena, ale někdy také pečivo, těstoviny, . Asi těžko radit, vím jak bych měla jíst celkem přesně, vím kde dělám chybu, leč mám strach někde ubrat či naopak přidat z důvodů spuštění detoxikace, tu jsem totiž nedávno zaznamenala celkem rychle (suché ruce, zahlenění, únava, zhoršení pleti..) a po té si dělala výčitky, zda jsem nepoškodila malého. Pravděpodobně bych také potřebovala zvýšit příjem vitamínů. Třeba mi přeci jen dáte nějaké rady, co v tomto stavu změnit. Předem děkuji Pavluša
Vyřaďte jídla z mouky a zařaďte syrnou patlanici, upravte si pH moče a o zbytek se postará příroda, zvláště pokud jste těhotná, tak jsou obranné mechanizmy těla nastaveny na maximum, protože příroda chrání nový vznikající život.