marokanka píše:
Pekny den vsem navstevnikum fora.
Klystyry jsem si posledni mesic dost pomohl od deletrvajci zacpy. Mam ten klasicky gumovy pytlik z lekarny a vyplachy provadim tydne jednim litrem prevarene vody.
Dnes jsem postupoval klasicky, ale cca 2,5 hodiny po vyplachu jsem sel na zachod znovu a krom ridke stolice se dostavil take takovy slem (asi hlen), ve kterem byla semtam krev. To se priznam, ze me vydesilo.
Celkove dnes pocituji trochu diskomfort a jsem nefakouly. Pevne verim, ze to bude v poradku, mohl jsem se jen skrabnout do hemeroidu, ktere se mi trochu zhorsily, ale vede me to k otazce, zde je mozne si klystyrem napr. natrhnoit strevo? Nemyslim ted mechanicky tou nasadkou. To bych prefpokladam citil bolest a navic ma jen 10 cm. Spise mam na mysli napustit strevo tolik, ze by prasklo nebo se poskodilo.
Predem moc deluji za kazdy nazor.
Klystýr s jedním litrem skoro není žádný klystýr, to ani nenateče do celého střeva, jede litr je k ničemu. Z tak malého množství střeva rozhodně praskonout nemohou.

Tlusté střevo má objem minimálně 3 litry. V šedesátých letech bylo moderní čistit střeva klystýrem o objemu 4 litry vody naprosto bez prolbému. Litr je fakt o ničem.