andělka píše:
Pane Zajíček,obracím se na Vás s prosbou- asi před měsícem jsem byla nachlazená,měla rýmu,kašel,kýchání.Po týdnu pití bylinkových čajů nachlazení jaksi přešlo ale objevil se mi nepříjemný chrapot,který přetrvává dosud a pocituji i zahlenění.Na doporučení kamarádky jsem navštívila krčního lékaře,který po vyšetření konstatoval, že mám zahleněné hlasivky,hltan, a nedomykavost hlasivek.Předepsal antibiotika a nějaké prášky na odhlenění a hlasový klid..Ale antibiotika jsem neužívala,protože mne v krku nebolelo a nebolí.Piji bylinky,různé bylin.tinktury, ale chrapot stále přetrvává - což se projevuje zejména při mluvení.Jsem z toho už opravdu neštastná a nevím, co bych měla udělat pro to, abych se chrapotu zbavila a hlasivky byly zase v pořádku.Děkuji Vám za Vaši odpověd.Andělka
Můžete zkusit kloktat roztok sody s peroxidem.Ve sklenici horké vody(80C), rozpustit půl čajové lžičky sody,jednu čajovou lžičku soli a přidat 10-15 kapek 3%peroxidu.Kloktat 3-4 krát denně.Pomáhá to při angíně,chronickém zánětu krčního mandlí.Možná by to pomohlo i vám.Nebo jen zkuste nakapat pár kapek peroxidu do vody a vykloktat.Dle Neumyvakina.