ZDENINA píše:
Za předpokladu,že ty kultury jsou sušený,tak to si myslíš,že ti obživnou v žaludku či ve střevech?
Musí se nejdříve probudit ,nažrat ,namnožit a hlavně to mléko zpracovat.Takhle z toho asi nic mít nebudeš.
Antibiotika budou asi velký problém.Proto převařit.
A susene kultury v probiotickych tobolkach, ktore sa predavaju na zapitie vodou... To nie je to iste ? To ani tie potom nefunguju bez toho, aby boli nejaky cas nalozdnd v mlieku ci nejakej stave obsahujucej cukor a mineraly ? ...
Tak to potom vidim na striedanie kazdych 5-10 dni.... Bulharsky jogurt striedat so skysnutym mliekom.
A co sa tyka prevarenia mlieka, nevidim dovod... Vo vysokopasterizovanom (85 stupnov) sa mi jogurt podaril. Je vsak pravda, ze bolo zaroven aj homogenizovane (vysoky tlak pri teplote okolo 65 stupnov)... Lebo pri vysokopasterizovanom nehomogenizovanom sa mi jogurt urobit nepodarilo...
Otazne je, ci je menej znehodnotene vysokopasterizovane a zaroven homogenizovane mlieko, alebo nehomogenizovane mlieko, ktore vsak preslo teplotou 100 stupnov celzia...Dalej pises, ze antibiotika budu asi velky problem, a preto mlieko prevarit.... Chces povedat, ze prevarenie mlieka znici mozne antibiotika v nom obsiahnute ? To nemyslis vazne... Tak to co si napisala totiz znie. Keby to tak bolo, ludia neriesis ci sa zvieratam na mäso ci vajcia davaju antibiotika, kedze mäso a "nedomace antibioticke" vajcia pri priprave prejdu minimalne 100 stupnami celzia...