pv33 píše:
Vymysli si klidne jinou navratovku a kdyz to poradne zvazis, tak zjistis, ze tam toho mas asi jeste vic, jen to bude hur stravitelny a nebudou tam v optimalni forme mineraly, vitaminy, enzymy a dalsi uzitecne latky, ktere jsou v tech stavach.
A to su ktore tie dalsie uzitocne latky ? Lebo ja tam vidim len par gramov sacharidov a ZIADNE bielkoviny a tuky...
Mimochodom, enzymy zo stavy nikto nepotrebuje... Enzymy v zelenine su potrebne LEN na travenie surovej zeleniny, ktora sa konzumuje vcelku, neodstavnena. Tekze enzymy mozeme skrtat, nic z nich v pripade stavy nikto nevytazi, lebo nedopomozu straveniu stavy.
Vitaminy... Betakaroten ? No...nic moc, A vitamin zo zivocisnych potravin je ovela hodnotnejsi... Mineraly ? ... Pokial nema DOMACU mrkvu, a aj to nejaku staru kvalitnu odrodu, tak mineralov tam vela nebude...
V takom mäsovo-kostno-kožom dlho varenom vyvare by mal tych prospesnych latok OVELA VIAC, nez v stave z mrkvy. A taky vyvar by sa mu krasne vstrebaval......
Tu sa proste (HOCI V DOBROM) siria HOAXY ohladom navratovky.... Boha jeho, samotna stava zo surovej mrkvy je dokonca pre niektorych ludi alergen.... Je X nasobne agresivnejsia, nez kvalitny zivocisny vyvar... A ovela menej vyzivna.
Nerozumiem tej logike .... Davat vitariansku/vegansku navratovku........ Nema to ziadny realny dovod...... Ked niekoho zsbila alebo poskodila absencis navrslatovjy, bolo to z dovodu skonzumovania prilis velkeho mnozstva SACHARIDOV tesne po skonceni dlhej hladovky. Tie sacharidy nemas v ziadnom zivocisnom vyvare.... Ani vo vajicku... Ani v domacom jogurte ci kefire....