ctihodnymuz píše:
Pokud vás Rudolf Steiner zaujal, doporučuji změnit Váš dosavadný úhel pohledu a přístup k němu. Jde zřejmě o nezvyk, plachost, přehnaný respekt, daný Vaší povahou či malou sečtělostí. Znovu opakuji, v dobrém a přátelsky - nic jednoduššího, srozumitelně a lehce podaného, v této oblasti, v podstatě neexistuje. R. Steiner má prostě dar psát mile a přístupně. Je to dáno i kvalitou (pojetím) českých překladů jeho knih. Účastnil jsem se mnoha přednášek, kde si vykládající pojal jeho přednášky po svém (což jest správné) a výsledk byl zcela jinak stravitelný nežli originál (což jest přirozené, ale obtížné).
Takže číst v němčině.Přiznám se,že jsem od něj četla jen některé věci týkající se zdraví a zahradničení.Bohužel můj pokus o zbavení se svlačce pomocí popela že semen nevyšel.Asi špatná konstelace měsíce.Ale v konc. táborech to zkusili s popelem spálených Židů.Vždycky mně vrtalo hlavou proč ,aspoň ve filmech,Němci dbali na to aby do určitých várek určených do plynu,šli jen Židé.Prý jejich popel rozprašovali.
Zemřel v roce 29 a řekl,že až se sem za 100 let vrátí bude chodit vodou nohou po spáleništi a ruinách dnešní Evropy.Tak uvidíme.