Jarda píše:
Z uvedeného bych si dovolil asi opravdu potvrdit to střevo a problém řešit hlavně tam. Stolice je dle popisu již poměrně slušná trochu by to mohlo doladit užívání Zaječické hořké, případně pravidelné provádění klystýrů (klidně denně) a lze je dělat i při aplikaci trojčátka, tam naopak dobře odstraní pochcípané šmejdy a člověku není tak blbě. To včerejší jídlo bych viděl spíše na nějaká lahodná éčka to se podívejte co v tom bylo za dobrotu a možná vás to dovede dál. Udělejte si krkací test patrně bude potřeba dodávat HCl po jídle a můžete vyzkoušet nějaké hořké byliny na podporu jater, nebo i houby Reishi a Schiitake dovedou docela zajímavé věci z pohledu zlepšení jater a vylučování žluče.
Od sepsání posledního příspěvku jsem do svého "režimu" zařadil klystýry (mám jich za sebou cca 10, nálev je voda s citronem, 1,0l - 2,5l, kromě zakalené, velmi zapachájící vody jsem nic podezřelého nezaznamenal), očisty jater (mám za sebou dvě kůry, první vyplavila 100 kamínků (žluté+zelené), druhá cca 20 (pouze zelená barva) a kefír (denně 0,2l - 0,4l) .
Ukončil jsem trojčátko a suplementaci HCL (občas budu dodávat udržovací dávky).
Nyní mohu konečně zase konzumovat rajčata/papriky (v malé míře i kajenský pepř). Nevím co přesně mi pomohlo, ale jen za tento fakt jsem neskutečně vděčný a mé snažení považuji za úspěšné.
Testoval jsem i Zaječickou vodu (tu jsem nahradill později za roztok epsomské soli a vody). U první očisty jater jsem nedocílil roztokem projímavého účinku a musel si dopomoci klystýrem. U druhé očisty jsem se sice docílil kašovité konzistence, ale stejně jsem musel zbytek dočistit klystýrem. Takže pomalu eliminuji deficit hořčíku.
Co se tvaru stolice týče, tak jsem stále většinou u bobků/šišek (bez zápachu, nešpiní, klesá ke dnu, oříškové barvy). Tento problém dokáži vyřešit větším množstvím přijímané potravy a pohybovou aktivitou. Jenže zvýšený příjem potravy, zvyšuje reakce kvasinky při pochybení v jídelníčku (např. 100g jáhel u mě vyvolá mnohem horší loupání kůže v oblasti skalpu než-li 200g červené čočky (oba váhové údaje před uvařením)).
Díky kefíru jsem zamezil úbytku na váze a momentálně se pohybuji mezi 52-54kg (176cm +-).
Povlak na jazyku jsem nikdy neřešil, vetšinou bíly, občas nažloutlý (obzvláště po konzumaci jablečné šťávy při očistě jater).
Přetrvávající problémy jsou:
- akné (převážně ve skalpu a kolem úst), momentálně se jedná o lehkou formu
- loupání kůže v oblasti obličeje (obočí, vousy a skalp), efekt sněžení
Téměř vyřešené problémy:
- tvar stolice (menší šišky/bobky)
Vyřešené problémy:
- bolesti kloubů při konzumaci rajčat a paprik (i těch pálivých v malém množství)
Houby Reishi a Shiitake jsem zatím do svého jídelníčku nezakomponoval.