jahoda píše:
Dobry den, vyzkousela jsem urine enema z ranni+vcerejsi uriny asi tak 0,5l (Bohuzel, v urovni oci to melo asi velky spad a cca dalsiho 0,5l vyteklo-rozpojila se tlakem enema hadice pred zaviracim kohoutem)
a nechala ve streve 20minut.
Osmoza se dostavila a tak po 1.stolici jsem vypila 1litr vody uz ustne, nasledovala stolice, pak dalsi litr vody- opet stolice, ale stale ne cistci voda (dokonce porad shluk kasovite nenaredene stolice. (pak jsem snedla 1 syrovou bramboru na zastaveni osmozy). Zajimalo me, jestli by byvalo bylo lepsi v piti vody pokracovat, az do vychazeni temer ciste vody (ci zvysit vodu z 1l na 1,5 ci 2litry naraz?) nebo radeji opakovat klystyr s dalsim 1l uriny, aby ve streve zustala ona na kvasinky atd. misto vypite vody???
Zkratka bych rada vedela, zda je mnou vylepseny postup (nahodne objeveny pitim vody) zlepsujici urina enama nebo naopak spise skodici a udelala bych lepsi, kdybych se po 1l urine enema uz jen najedla na zastaveni osmozy a nesnazila se cistit streva az do ciste vody...
Dale, na enemu se da pouzit vsechna urina, nebo jen tzv.STREDNI PRAMEN?
Plavou v ni male bile castecky a nitky (=cerstva, hned po vymoceni-kvasinky v mocovem mechyri???), ktere se pres noc meni v oblakovite shluky (daji se protrepanim sklenene nadoby opet rozpojit na bile castecky, ale po vice dnech, ted uz cca 6-7dni se vytvori na vrchu bily skraloup!
Je to normalni, cetla jsem, ze se urina nemuze zkazit...???
Da se to dnes pouzit na klystyr i s tim skraloupem, nebo vyndat nejdriv skraloup? Silene to zapacha...o co je to lepsi nez cerstva urina???
A nebo delam chybu, kdyz mixuji 1l na klystyr z ruzne starych urine???
A na plet (Ruzovka+ekzem) je lepsi pouzit cerstvou ci jak starou urinu??? Starsi strasne smrdi a pak musim pouzit mydlo, tak nevim, zda neni lepsi cerstva, kde neni mydla treba a tim padem muze zustat jen po omyti vodou na kuzi...jen mi neni jasny, co jaky postup ma tudiz vetsi ucinek...je to pro me nove...
a jak dlouho nechat na kuzi cerstvou ci starou urinu, aby to fungovalo??? (do zaschnuti)? a nanaset na suchou ci mokrou pokozku???
Mockrat za radu predem dekuji
Abych pravdu řekl, naprosto nechápu z Vašeho dotazu, co jste to vlastně se sebou prováděla. Já doporučuji napustit do střeva cca 1 litr uriny, nasbírané přes noc a ráno, poté toto množství zadržet, co nejdéle, optimálně 20 minut a vyprázdnit se. To zpravidla nepořídíte na jeden pokus, ale tak na dva, až tři pokusy. Nevidím žádný rozumný důvod, pít nějaká velká množství obyčejné vody a snažit se vyprat veškerý obsah střev. Tím vymýváte mimo patologických organizmů i ve střevě velice potřebnou laktobacilární bakteriokulturu a poté se zde paradoxně, může snadněji množit něco nevhodného. Urina se používá hlavně z toho důvodu, že mimo naprosto špičkové čistící schopnosti, má schopnost likvidovat různé patologické kultury a mimořádně dobře prospívá tvorbě laktobacilů. Cílem tedy není, ji ze střeva zcela odstranit, ale nějaká část uriny ve střevě po stolici zůstává a vstřebá se střevní stěnou, kterou velice zklidňuje a léčí. Vícedenní urina sice poměrně dost zapáchá, ale měla by být čistá, nic by v ní nemělo plavat. Urina se sice zkazit skutečně nemůže, ale opatrnost je vždy na místě, zvláště pokud se urina chová jinak, než by měla. V takovém případě, Vám doporučuji, si nechat udělat rozbor moči a teprve poté pokračovat. Vždy je lepší vědět s čím vlastně bojuji, takový boj se vyhraje mnohem snadněji, než boj s anonymním nepřítelem. Aplikace na povrch těla, se provádí natřením, případně lehkou masáží a poté se nechá zaschnout. Tak 5 - 10 minut po zaschnutí, se pokožka omyje vlažnou vodou, bez jakéhokoliv mýdla a nechá opět, po utření ručníkem, oschnout. Omývání mýdlem, je možné tak za několik hodin, protože urina působí dost do hloubky a je třeba ji na to dát potřebný čas.