kov píše:
zařazení většího množství zeleniny a ovoce na jídelníček.
Toto je podľa mňa chyba! Ovocie dnes = fruktóza = energia, ktorú telo nemá šancu spotrebovať. Pretože väčšina sedí (v práci) denno-denne pred monitormi. Je rozdiel medzi jedným jablkom denne a odšťaveným kilom jabĺk na jedno vypitie.
kov píše:
Pokud možno bio. Že člověk pochází z převážného býložravce, o tom se fakt nehodlám přít.
Človek je všežravec na rozdiel od leva (mäsožravec) a kravy (bylinožravec). O tom sa už dnes nediskutuje ~ je to de facto axioma..
Nepropagujem vám keto stravovanie ani karnivore. Ale skúste na nejaký čas low carb stravovanie, vylúčiť väčšinu zeleniny a ovocia a zaradiť len min. množstvo. Znova zopakujem, že je rozdiel dať si jedno jablko denne (to nezabije nikoho), ale kto to dnes v dobe hojnosti robí?? Málokto.. Magnézium, draslík et al. sa dá doladiť suplementami - veď aj sodík prijímame solením, že..
Problém č. 1 dnešnej doby je strava založená prevažne na sacharidoch ~ nadbytku sacharidov.. Biela ryža, múka ap.
Problém č. 2 dnešnej doby v kontexte rastlinnej stravy sú glyfosáty (píšete síce o bio, ale videl som čo v skutočnosti znamená bio, takže som v tomto skeptický)..