Hikoki píše:
Zdravím a chtěl bych se Vás pane Jardo zeptat, jestli je dle Vašeho názoru smysluplné podomácku vyrábět v tomto vláknu tolik diskutovanou kaši s olejem, jak to sám několik roků dělám, při možném negativním vlivu mnoha proměnných, jako např. nekvalitních semen, způsobu mletí atd. Stalo se mi několikrát, že jsem v lékárně koupil semena, která byla jaksi ' roztříštěná' už v sáčku, a chutnala velmi hořce. Navíc šlo o poměrně renomovaného výrobce.
Jde mi o to, zdali není nakonec lepší kupovat farmaceuticky vyráběný, poměrně levný a Vámi zde doporučený výrobek Generica Silymarin 140 a zdali tím nebudu přicházet o nějaké další vedlejší pozitiva konzumace celých semen namletych a konzervovaných olejem? Nebo jde u Ostropestřce skutečně ' jen' o sylymarin a ostatní pozitiva, týkající se, dle různých diskuzi a recenzi, řady problémů jako zažívání, nedostatku energie, psychiky, úpravy váhy atd, lze vlastně přičítat očistě jater?
Moc děkuji za odpověď,
S pozdravem
Ivan
Ta kaše je docela dobré jídlo a funguje i jako vymetač střeva i když dosti drsný, jinak je pomalu lepší kupovat ty pilulky protože tam přesně víte co vlastně jíte a v jakém množství. Semena bych v lékárnách určitě nekupoval to mě ani logické nepřipadá, prostě si najít nějakého spolehlivého dodavatele spíše na bylinkářské úrovni. Navíc mimo ostropestřce můžete vyzkoušet třeba tinkturu z vlaštovičníku, jde sice o jedovatou bylinu, ale roste všude a pokud ji správně použijete je pomalu lepší než ostropestřec. Tinkturu si snadno uděláte doma smícháním čerstvě vylisované šťávy z byliny se stejným množstvím minimálně 80%tního lihu, nebo nějaké 80%tní vínovice. Berete 5-15 kapek 3x denně nejdéle tři týdny a pak stejná pauza, oficiálně se totiž prodávat nesmí, což je škoda, funguje výborně.