Mojzo píše:
Chtěl bych se zeptat na dodávání žluče (Ox bile, GB-3 nebo podobný produkt). Mělo by se to dávkovat po jídle, ale nikde sem nenašel kdy přesně po jídle. Trávenina by v žaludku měla být přece kyselá, takže tam hned po tom, co dojím, nemůžu dávat ox bile, které je alkalické, ne? Když jsem to zkoušel dát třeba 3/4 hodiny po jídle, tak mě jak kdyby začla nepříjemně pálit žáha.
Máte někdo zkušenost, kdy přesně to dávat? Díky
Žluč se dává 1,5 -2 hod.po jídle.Je ovšem otázkou zda žluč býložravce je účinná u všežravce-člověka.Co se týká té kombinace masa a ořechů nic moc,ale říká se ,že tělo si samo řekne.Já to mám občas také, zřejmě neutralizace kyselotvorného masa.
V žaludku je kyselé prostředí a ve dvanáctníku zásadité.Jestliže pylorus je poškozen, zásadité látky pronikají do žaludku a kyseliny je neutralizují.V důsledku neutralizace vznikají plyny-říhání a soli.Prý mohou i kyseliny proniknout do okolí žlučovodů a neutralizací se zde vytváří kameny.
Poškození počáteční části dvanáctníku nelze prý léčit,ale je možné tuto odchylku zkorigovat a pylorus opravit.-odstraňováním žaludeč.šťáv po nějakou dobu.Dle Bolotova pomocí výlisků získaných odšťavovačem.
Tohle jsem nezkoušela,ale aby se pylorus zavřel,je dobré asi 30až 40min.po jídle cucat asi 1g solí(na špičku nože)
To jsem zkusila a kdybych na to nezapomínala,je to dle mně dost účinný.
Vynikající je i vlaštovičníkový kvas.Protože jsem neměla, žádné velké trávicí problémy po jeho měsíčním užíváním jsem nic výrazného nezaznamenala,akorát to,že dříve jsem chodila třeba 3xdenně na velkou a nyní jen jednou denně.Stolice se také více zabarvila do hněda.
Jestliže je nízký tlak,chladnutí nohou,výrazný zápach z úst,bílý povlak na jazyku, nedostatek žaludeční kyseliny atd.může být problém v pyloru.Od toho se odvíjí další problémy se slinivkou,žlučníkem,játry,střev.sliznicí apod.