Jarda píše:
Na rovinu řeknu že tento způsob léčby teoreticky zrovna moc neovládám i když prakticky jsem za svůj život dostal určitě stovky a asi spíše tisíce včelích žihadel a netrpím jakoukoliv reakcí na včelí jed. Naše rodina totiž aktivně včelařila docela ve velkém, běžně i více jak 80 včelstev a o nějaká žihadla navíc jsem se nikdy nestaral. Pokud jde o léčebné výhody sice jsem o této metodě četl, ale opravdu do hloubky ji nastudovanou nemám, mě na ní vadí to usmrcování včeliček. Třeba u vos které mohou bodat opakovaně by mě to nijak nevadilo a léčebně se domnívám že by nebyl zásadní rozdíl. Tedy k těm dotazům bych řekl že stimulace imunitního systému bude určitě velká, ale je otázkou zda budete podporovat přesně to rameno imunity které je potřeba zvednout v případě vašeho onemocnění. Asi bych na to šel spíše tak že bych si na netu našel které složky imunity konkrétně stimuluje včelí jed a porovnal je s případným laboratorním vyšetřením složek vlastní imunity TH1 a TH2, kdy by byla celkem slušná jistota že se trefím, ale bude to drahé. Případně to prostě vyzkoušet, tím se toho zase tak moc pokazit nedá. Pokud jde o viry jednoznačně nasadit humáty 1-2 g denně a lyzin cca 3 g denně s tím že obě složky se berou dlouhodobě a obě na e-schopu máme.
Chcel by som sa opýtať :
1 ) tie humáty su celkom drahé, toto by mohlo byt to isté a pouzitelne ?
https://pethome.cz/cs/podpora-metaboliz ... 14037.html2 ) ak by som nemohol dávkovať dlhodobo humantyl ... stačil by l-lysine vo vačšej dávke 5-8g denne v takejto dávke ?
Ďakujem za rady... mám borelku, babesiu, bartonelu, chronickú únavu niekoľko rokov a už som vyskusal asi vsetko čo je na trhu dostupné. aj jaterní kury za sebou mam , aj vyplach čreva a stale nic nezabera ( jem bezlepkovo , stravu mam zvladnutu na 90 % ) dakujem veľmi pekne za kazdu radu.