Dobry den Jardo,
rada bych se Vas doptala na par veci ohledne nasi posledni komunikace a udelala si tim vice jasno
Doporucene keto stravovani (vegan verzi) jsem si nastudovala a uz par dni ho provozuji. Nejsem si 100% jista, zda se nachazim v ketoze, jelikoz az tak striktne si prijem sacharidu nepocitam, ale predpokladam, ze tento stav neni primarne potrebny, ze zejmena jde o snizeni prijmu sacharidu na co nejnizsi mez, coz se mi, myslim, dari. Pocitem na sladke nijak zvlast netrpim, coz me udivuje, ale jsem za to samozrejme rada. Mam nesustaly pocit zizne, takze o dost vic piju (prevazne osmotickou vodu s cajem ci citronem). Asi po dvou dnech po zmene stravovani jsem zacala pocitovat mirnou bolest hlavy, jakoby omamenost a jedno rano se pridal tres, zejmena rukou - mohlo se jednat o hypoglykemii, nebo reakci tela na vyplavovani candidy? Na tento stav jsem snedla jeden banan a hned mi bylo lip, takze mozna ta hypoglykemie..ono to snizeni sacharidu je v mem pripade celkem radikalni, takze se da asi ocekavat adekvatni reakce organismu. Od teto nevolnosti je mi dobre, ovsem rozhodla jsem se diky tomu pro cykl. stridani stravy - pocity slabosti a nevolnosti si nemuzu dovolit hlavne kvuli peci o miminko. Jiz ted po par dnech muzu rict, ze se ekzem velmi zlepsil a tvari se zatim stabilizovane, tedy na tvarich a trochu na cele ho syn stale ma, ale neni to nijak vazne. AE je pomerne promenliva zalezitost, tak jsem zvedava na dalsi vyvoj, kazdopadne mam z toho dobry pocit
Chci se Vas jeste zeptat, zda jsou nejake potraviny, ktere pri AE doporucujete rozhodne vyradit, a naopak, ktere potraviny je vhodne konzumovat ve vyssi mire? (mysleno z rostlinne rise)
Jak je to napr. s tuky - jsou vhodna vsechna semena a orechy? Vyrabim si domaci orechova i seminkova masla a mleka a osobne mi vse vyhovuje, ovsem je to zatim jen par dni. A tempeh je v poradku, nebo radeji nekonzumovat?
Dale mam otazku, co si myslite o tzv. bulletproof coffee? (kava+kokosovy olej, event. kokosove maslo). Vim, ze kokosovy olej doporucujete vsema deseti, jak je to ovsem s touto kombinaci? Poslednich par dni tento napoj piju po ranu (napul z bezkof.kavy) a dela mi moc dobre, nejen chutove
Tak doufam, ze je v poradku s timto pokracovat.
Cetla jsem si zde ve foru i neco o candide a udelala si plivaci test, z nehoz mi vyslo, ze ji mam urcite premnozenou - takze jsem pochopila, ze synuv ekzem je vlastne zaroven cennou informaci pro me, jelikoz diky zmenam ve stravovani prospivam i sobe. Faktem je, ze jsem prvnich ca 25 let zivota konzumovala velke mnozstvi rafinovanych cukru, nacez jsem prepla na zdravou stravu, ovsem cukry jsem pouze nahradila temi prirodnimi (ovoce, sus. ovoce), mnozstvi vsak zustalo vm. zachovano. A od doby teto zmeny se mi prudce zvysila kazivost zubu (do te doby ani jeden kaz, nyni bezpocet; vlivem tehotenstvi a kojeni se zuby kazi jeste rychleji..) - jaky mate nazor na zubni kazy a co je podle Vas jejich primarni pricinou? Je to opet candida? A co event. doporucujete na jejich podporu? (krome zasadni zmeny stravovani)
Trochu jsem se rozepsala..jsem moc rada, ze je tu moznost obratit se na nekoho, kdo vi, o cem mluvi, a diva se na vec celistve. Ve volnych chvilich procitam vlakna o candide i AE plus informace z drivejsi doby a z jinych zdroju, vse zacina pomalu do sebe zapadat a davat smysl. Byt zdravy je podle meho nejen nase zodpovednost, ale i povinnost. Vuci sobe i vuci okoli a spolecnosti.
Moc dekuju za Vase vyjadreni,
Martina