Edita Li píše:
Prosím Vás, byl někdo na fekální transplantaci v Bratislavě? IPPM Bratislava je partnerem anglické kliniky Taymount a já si tam zaplatila pět transplantací za hodně velké peníze, ale nepomohlo mi to. Šla jsem do toho kvůli únavovému syndromu, pylové alergii a občasným úzkostným stavům, ale výsledek žádný, jen vyhozené peníze. Po tomto neúspěchu jsem se radila se svým imunologem a on mi vysvětlit, že 3 decilitry mikroflóry, které jsem dostávala na klinice jsou naprosto nedostačující. Navíc mi v Bratislavě nedali mikroflóru v kapslích pro polykání, aby se dostala do tenkého střeva, to je prý taky důležité. Máte někdo taky zkušenost, že vám transplantace v Bratislavě nepomohla? Víte někdo o jiné klinice, kde dávají aspoň 1,5 litru transplantátu do střeva a aspoň 6 kapslí velikosti 0 s mikroforou pro polknutí? Našla jsem takové kliniky jen v zámoří, ale v Evropě jsem zatím nevypátrala žádnou.
Edito, 3 decilitry mikroflóry je strašně málo, to pak logické, že Ti to nepomohlo. Ale v Evropě většina klinik dává jen tohle malé množství, doporučuji Ti poohlédnout se po amerických klinikách, tak dostěneš běženě 2 až 3 quarts (to je 1,9 až 2,8 litrů). Tím se zaplní celé tlusté střevo a osadí se novou mikroflórou. Taky je v Americe zvykem, že pacient dostane navíc ještě mikroflóru v kapslích na polknutí, aby to šlo i do žaludku a tenkého střeva. Velkoobjemová tranplantace s kapslemi pak dokáže prakticky zázraky. Vím, že Amerika je daleko, ale vyplatí se tam zaletět.