Mojzo vyjadrim sa len rychlo k tukovej casti, nemam to cas citat cele, mozno neskor.
Jednoznacne zniz mnozstvo oleja, ghee a kokosak ber dokopy max 3 PL denne, nie ze z obojeho. Cize ked si das 2 PL ghee, tak kokosak uz max 1 PL. Respektive, kokosak vynechaj uplne. Ghee uprednostni.
Avokado uber a poriadne, na 1-2 ks za tyzden (ano nerobim si srandu, je to exotika, cize nejedz to denne, a ma to same omega-6 m.k.)
Prasaciu mast odstran za mna uplne, nebudem tu vysvetlovat preco, lebo ma napadnu
Na tepelnu upravu vzdy pouzi ghee/kokosak namiesto nej.
Cerny kmin navys postupne na 2x CL denne. Ide to ale do penazi, co asi vies. 1/3 CL denne je zbytocne brat, to je tak malo. Niektori ostali brat az 2x 10 ml denne, ale tam uz niektorym byvalo zle, ten olej je silny. 1 CL denne je ale najmensie mnozstvo, ktore ma vobec nejaky ucinok a ma sa zmysel s tym piplat.
Tie orechy a semienka vyluc, to je dobre, nejedz to, ked ti to nerobi dobre. Skus len lanove/chia, ci neznesies 1 PL denne. Popripade tekvicove. Kludne skus aj tekvicove nalacno, ako ti to stravi, 1 alebo 2 PL. To avokado aj tekvicove su plne omega-6. Nejedz oboje. Uprednostni tekvicove, teda radsej vyluc avokadu (dovod, tekvicove su nase pasmo, avokado exotika) (hint: omega-6 m.k. minimalizuj, musis mat pomer omega-3 ku omega-6 najviac 1:4, teda vypocitaj si to, a uber z tekvicovych/avokada, plus vsetkeho co za tyzden zjes s omega-6, omega-3 nedoplnaj cez ryby, vysvetlene nizsie)
Tekvicovy olej vyluc uplne (nema ziaden tak velky ucinok, aby sa oplatilo do seba sypat take mnozstva omega-6)
Tie ryby vylucit, pozri toto v dnesnej dobe sa uz neoplati jest ryby (fakt). Popripade to este zniz aspon na polovicu.
https://www.youtube.com/watch?v=oZQtdsh92D8Na konzumaciu ryb dnes, potrebujes specialny detox od tazkych kovov, napriklad brat MSM a podobne. Fakt to nejedz alebo minimalizuj podla tej jeho tabulky, aby si sa nepriotravoval ortutov. (co vychadza na 1 porciu ryb tyzdenne, a to iba s takych, ktore maju malo ortute a vies, ze ich chovali tak, ze nenasavali nejake svinstva do seba)
(nemam viac casu, neskor to mozno pozrem).
edit: zbezne k doplnkom:
este zarad silymarin co to spravi 150-300 mg denne
b-komplex generika kompletne vylucit (kvoli kyseline listovej)
objednat two-per-day od life extension, namiesto, ale ber iba jednu tabletku (polovicna davka na cely den).
neber iny multivitamin.
zinok znizit, ci ti nerobi problemy na 30mg denne.
s tym horcikom by som sa pohral, ci nesposobuje problemy on. Skusil inu formu a nastavoval rozne kombinacie (chlorid horecnaty p.a do vody 1-3 gramy denne, citrat, alebo chelat high absorption (Znacka doctors best 100% absorption magnesium, 100-200mg denne najdes na iherbe)
Zinok a two-per-day ber v tom istom jedle, lebo zinok blokuje vstrebavanie medi a zeleza, nedavaj si zinok v doplnkoch do 2 alebo 3 jedal, max do jedneho denne, musis jest este aspon 1 ine jedlo, najlepsie aby malo dost medi a zeleza, inak vitamin C zvysuje absorpciu zeleza, staci si pridat 60mg praskoveho vitaminu C, uplne zdibok na lyzicke do jedla bez zinku. Niekedy treba este doplnat med, 1 alebo 2 mg, ale do ineho jedla, nez davas zinok. Mne ale sposobovalo nevolnost, treba vyskusat. 1 mg medi vacsinou nic nepokazi ale 2 mg mi uz robilo nevolnost. Med ti poradi aj Jarda ako doplnat cez nejake jeho roztoky, ale nikdy to nedavaj spolu so zinkom.