mohy píše:
Pán Jarda ja to berem, aj keby to bola kritika. Nemám v úmysle robiť takéto pokusy, ale keď ste 1300km od domu, tak sa to dodržiava trochu ťažšie a musel by som byť taká čierna ovca, že napríklad všetci idú na večeru a ja ostanem na hoteli, alebo sa budem na nich dívať a dám si len minerálku.
Dnes ráno som sa napríklad tešil na ovocie na raňajky, naložil som si plnú misku a potom som zistil, že to čo konzumujem nemá s ovocím nič spoločne okrem tvaru a farby. Bolo to presladené kompótové ovocie. A to som si ho ešte predtým polial olivovým olejom. Dnes sme menili hotel, tak dúfam, že na raňajkách bude aj niečo pre telo prínosné. Na celej veci ma prekvapilo to, že jem relatívne nezdravo a pH je skoro ideálne. Napríklad dnes večer 500g biftek, zelenina a pol litra piva, po hodine ďalšie pivá a zopár whisky. Merám teraz pred spaním a 7,3.
Ale v jednom máte recht, keď sa nad sebou hlbšie zamyslím, tak je to také detské nadšenie, že mám pH papieriky a môžem sa hrať a pred každým močením ostávať v napätí, ako sa papierik zafarbí, keď viem, čo som konzumoval.
Mám jednu otázku na Vás. Máte za tie roky odskúšané, či väčšia dávka pohybu môže výrazne alebo pozitívne ovpyvňovať pH moču keď porovnáme dva dni rovnakého stavovania? Do jedného dňa zaradíme veľa pohybu ako 2-3h prechádzania alebo iné športové aktivity a druhý deň taký pasívnejší. Ďakujem.
Ano to může vykompenzovat i stravu, na kterou by normálně chcíplo i prase. Také neuvěřitelné pohodářství dělá divy a člověk, který se prostě nenasere i kdyby čert na koze jezdil je také na tom mnohem lépe a může si dovolit docela dost prasit stravování. Pokud se ze společenských důvodů najím nějakého bordelu a dám si dvacet km ostré chůze, což je zhruba na ty tři hodiny, tak to opravdu spálím, což by se mi u počítače rozhodně nepovedlo a musel bych to vyhnat klystýrem.