Xion píše:
Indom by som v tomto neveril, to je preto, ze ich nabozenstvo, neviem ci cely hinduizmus, ale niektore odnoze urcite (ako hare -krisna), zakazuju cesnak a cibulu. Proste maju taky nazor, ze niektore veci, ked sa konzumuju, znizuju spiritualnu inteligenciu. Dozvedel som sa to od hare-krisna hnutia. Oni nahradzuju vseetok cesnak takym inym korenim, ktore voni podobne, zacina sa nejak na a, ale je to zlozite slovo, neviem si ho nikdy zapamatat.
Mne to ale pripadalo ako fanatizmus, a nieje to nicim podlozene. To, ze o tom hovoria ich veedy, nieje dokaz. Uz vela krat sa ukazalo nieco v nabozenstve, ako nespravne, veda to vyvratila.
Co som si ale vsimol, medzi tymito nabozenstvami, je rozsireny strasny fanatizmus. Ked na nieco maju nazor, tak hladaju veci, aby to do seba napasovali. Takze ja som im prestal verit, ked nieco tvrdia, ma to pre mna nulovu vahu, ale vzdy to overim. Ale toto s cesnakom sa neda vedecky overit. To by trebalo urobit aspon tak 30 rocnu studiu na kope ludoch a testovat ich IQ a rozne inteligencne testy. Ale i tak, oni mozu tvrdit, ze to znizuje len "spiritualnu inteligenciu". A tam si uz ani vedou nepomozes, kedze to sa neda ani definovat, co to vlastne je. Tento termin pouzivali napriklad s opacnym spojenim, ze mlieko od kravy zvysuje spiritualnu inteligenciu. Preto ho tolko piju. Ale i toto je nicim nepodlozene, je to proste len viera, na ktoru sa spoliehaju, pretoze krava je v hinduizme posvatne zviera. Je to inak aj dovod, preco nedoporucuju a nemaju radi veganstvo. Vsimol som si, ze na veganov casto utocia, zosmiesnuju ich a tak. Neda sa indom verit, sorry, vzdy ked nieco tvrdia, treba to overit, ci to nieje arujvedsky alebo veedsky nazor. Ak je, neda sa tomu automaticky verit a treba to dalej overovat.
Xion Xion....fanatik si TY. Mnou citovaná veta ktorú si napísal "Ked na nieco maju nazor, tak hladaju veci, aby to do seba napasovali." sa hodí PRESNE NA TEBA.
Darmo ti človek bude vysvetľovať, že čím viac živočíšnych produktov (mäso, vajíčka, ryby, maslo, surové mlieko, kefír, bryndza...) prírodné kmene konzumujú, tým sú zdravšie, majú menej potratov, menej nepodarených pôrodov, zdravšie deti, krajšie tváre, zdravšie kosti, menej zubných kazov.... Darmo ti človek bude vysvetľovať, že ak príslušníčka prírodného kmeňa chce otehotnieť, pripravuje sa na materstvo, tak v období pred počatím, počas tehotenstva a počas kojenia ZVÝŠI konzumáciu vajec a pečene, aby sa v nej čo najlepšie vyvinul plod, aby čo najlepšie vyživila seba a svoje dieťa, aby mala čo najvýživnejšie mlieko. XION, ZASLEPENÝ SI TY. Je to fakt. TEBA VôBEC NEZAUJÍMA REALITA. Ty si sa proste rozhodol, že vegánstvo je FAJN, pretože ti vyhovuje nepoužívať zvieracie telá na výživu. A ABY SI SI TO RACIONÁLNE ODDôVODNIL, KLAMEŠ SÁM SEBA. YouTube je už PLNÝ bývalých vegánov, ktorí sa priznávajú (a zober si, koľko ľudí na to nemá "gule") že ZO ZDRAVOTNÝCH DôVODOV museli skončiť s vegánstvom.
Xion, s tebou nemá zmysel viesť debatu o výžive, pretože ty si sa proste ZAKUKLIL vo svojom presvedčení ohľadom vegánstva.
Oháňaš sa Bohom, ALE PRITOM SI NALETEL SATANOVI. Stále si to neuvedomuješ ? ...