Chci Vás poprosit o rady, tipy, či cokoli dalšího k následujícímu problému. Možná má někdo tu smůlu, že se v tom uvidí taktéž:
Trápí mne poněkud značně nepříjemný, a relativně specifický problém problém –
chodím až 5-6x za noc na záchod. Pravděpodobně často chodím i přes den, tedy rozhodně více než 4x za den, což se udává jako průměr. Přes den to ovšem nevnímám a nějak mi to nevadí. Při nějaké činnosti, nebo když se do něčeho ponořím, tak se na ten průměr možná i dostanu.
Každopádně v noci, kdy mě to neustále probouzí, tak to opravdu není nic příjemného. Co je divnější, tak s tím žiji už asi 10-15 let, cca od svých 20, možná i dříve. Ne vždy tedy chodím tak často. Občas mívám období, kdy se probudím jen jednou a ráno pak již přirozeně, že mě nebudí ani samotná potřeba(to už se tedy bohužel dlouho nestalo).
Zvláštní je, že tak nějak úplně nechápu, s čím vším to může souviset. Prostatu vzhledem k věku a normálnímu proudu lze snad vyloučit. Nepřijde mi, že s tím úplně souvisí ani zavodnění (tedy kolik toho vypiji přes den, protože někdy mě potřeba sice probudí, ale objem moči není nějak velký.) Dost to bude asi i psychické. Každopádně teď se mi to zhoršilo i ve dnech, resp. nocích půstu - každý týden jeden den piji jen vodu (nejím cca 36 hodin, všeobecně až obědvám). Noc po dni půstu, většinou bývá na tyto "pochůzky" náročná mnohem méně - zpravidla jen 1-2x. I když tyto noci toho naspím celkově mnohem méně.
Vzhledem k tomu, že mi nepřijde, že by s tím úplně dokonale souvisel příjem tekutin onoho dne, se domnívám, že to souvisí s nějakou hladinou něčeho v těle / krvi. Dočetl jsem se tedy různé věci - od velikosti měchýře, přes špatné odvodňování během dne, hyper aktivní ledviny v noci či celkově apod.
Nenapadá Vás, co vše lze vyzkoušet nebo jak vypozorovat skutečnou příčinu či problém? Pominu zatím jít s tím za doktorem, což by vzhledem k okolnostem, už možná bylo i rozumné
Děkuji za případné odpovědi!