Xion píše:
U navratovky je aj ta prospesna vec, ze ozdravny proces pokracuje, prave pocas navratovky, sa totiz mnozia nove bunky, stare ktore zmizli, nahradzaju novymi, teda to co vam narastie za tychto 20-40 dni je velmi podstatne.
Aha, takže bunky ktoré sú vytvorené hlavne z bielkovín a tukov (hlavne cholesterol), máme "kvalitne vyživiť a pomnožiť" prostredníctvom vegánskej či vitariánskej stravy ? Dobrý JOKE...
Xion píše:
Hladovka s plnou navratovkou = mudrost, odriekanie, spiritualna vyzrelost, dotiahnut veci do uplneho konca.
To akože znak spirituálnej vyzrelosti je to, že keď "plačem od hladu" po XY dňovej hladovke, tak aj tak sa budem trápiť tým, že počas návratovky budem jesť denne tak málo jedla, že nepriberiem ani deko, a ak sa podarí, tak aspoň prestanem ďalej chudnúť ? Máš to nejaké pomýlené, ale ani sa nedivím, si odchovaný (alebo si sa "samoochočil" v tomto zmysle) na tom, že sme od narodenia hriešnici, atď, takže sa ti páči, keď si človek nejakým spôsobom ubližuje...
Mimochodom, pravidelný denný smiech (terapia smiechom) už dokázal človeka vyliečiť z rakoviny (pán Jarda to spomenul tuším včera v topicu ktorý som založil, ale ja som o tom čítal niekedy pred mesiacom, keď som sa začal zaujímať o terapiu smiechom). Nie je to 1000x krajšie liečenie, než nasadiť 40 dňový pôst ? Nepoviem, kebyže ho nasadí 120 kilový tučko, ktorý by zdravo vyzeral pri hmotnosti 70-80kg, ale keď 20 a viac dňové pôsty podstupujú ľudia ktorí už PRED PôSTOM sú skrátka ŠTÍHLI, tak si jednoducho vybrali ZLÝ SPôSOB ozdravnej terapie. Dlhé pôsty (nad dva týždne) sú pre moletných ľudí, nie pre štíhlych. A keď nejaký tučko (aj viac než 120kg, kľudne 160kg...) nebude mať po 40 dňovom pôste problém s rovnako dlho trvajúcou návratkou, z dôvodu, že stále bude páliť svoj telesný tuk (a teda bude pociťovať oveľa menší hlad, než štíhly až VYZIABNUTÝ človek počas návratovky), tak to je už jeho výhoda (asi jediná výhoda obezity), ktorú štíhly človek NEMÁ. A hladovku si treba ordinovať SO ZRETEĽOM NA TELESNÚ KONŠTITÚCIU - tučný dlhšiu hladovku, štíhly krátku hladovku. Píše o tom aj Malachov (od ktorého naši "čecho-slováci" opisujú). Ja by som po 40 dňovej hladovke vyzeral doslova ako z koncentráku. Čoby po 40, už po 21 dňovej. A uškodila by mi, tomu VER. Mimo iného aj z dôvodu, že by som nemal odvahu sa pozrieť do zrkadla, so strachom by som umýval svoje vyziabnuté telo, a z celkom logického dôvodu (pohľady zdesenia na mňa) by som po týždni či po desiatich dňoch nevyšiel na ulicu. To, aký by som bol zoslabnutý (kvôli tomu, že by som už nečerpal energiu z tukov), to hádam ani netreba spomínať.
EŠTE RAZ, A VEĽKÝM................ JE BRUTÁLNY ROZDIEL MEDZI TÝM ČI DLHÚ HLADOVKU DRŽÍ ČLOVEK, KTORÝ JU ZAČAL S KILAMI NAVYŠE (čím viac kg, tým paradoxne lepšie), ALEBO TEN, KTORÝ JU ZAČAL ŠTÍHLY AŽ CHUDÝ.Ten prvý (tučný) bude každý deň hladovky vyzerať lepšie a možno sa aj lepšie cítiť, ten druhý (štíhly, chudý) bude každý deň vyzerať horšie, a drvivou väčšinou sa aj horšie cítiť.