Vie niekto, Alopat, ci sa da nejak zistit, ci bol med pasterizovany, alebo nie?
A este, ako casto byva med od vcerala (to znamena ze nie noname z obchodu, ale trebars s trhu, alebo slovensky med v obchode od nejakeho vcelara) pasterizovany... je to skor vynimka alebo sa k tomu uchyluje vacsina vcelarov?
Plus,
tu ste sa bavili o mede v uplne inej teme, koreni a dochucovadla. Preco to nepresuniete sem? A mas tam tiez otazku Alopat o pravosti medu.
Jednorazovy_Nick píše:
Ahojte.
Ako je to s medom ? Je lepšie konzumovať nalačno 50g medu s 25-50g masla (podľa ročného obdobia napríklad...) raz týždenne, alebo radšej si dať raz za 6 týždňov taký týždeň, keď jem tých 50g medu s maslom každý deň (nalačno) ?
Mám kvalitný med, chcem to využiť...
Ďakujem za názor...
Ja sa drzim toho, ze med iba nalacno, popripade s nejakou medicinou v nom rozpustenom (skorica/cierna rasca), max 1 polievkovu lyzicu naraz. Cize to mnozstvo 50g medu by som daval na 3x, najlepsie nalacno.
A co sa tyka oleja, niesom si isty, ci je to dobra kombinacia, hoci jasne ze tuk brzdi narast krvneho cukru, to je vseobecne zname. Ale tato kombinacia jednoduche cukry plus tuk sa prilis nedoporucuje. Okrem toho, lepsie ked uz tak, dat cisty tuk, ale urcite menej, podla mna k 15g medu staci tak 2-3g tuku... cisteho. Cize z masla ghi, alebo kokosovy olej, alebo olivovy olej, ci slnecnicovy s vysokym obsahom kyseliny olejovej.