andělka píše:
Pane Zajíček,děkuji,za Vaši odpověd.Co se týče toho slinění, tak mám v ústech stále pocit,že se mi v koutcích rtů tvoří sliny, a například když ležím, tak mi ty sliny jdou trochu z pusy ven.Také když si před čištěním zubů ošetřuji zuby dentlní nití, tak se mi stává, že mi sliny kapou z úst.Nevím, jak bych Vám to popsala, ale v těch koutcích úst se mi ty sliny jakoby hromadí,nebo vytváří nadměrně.Je to takový nepříjemný pocit.
S tou nití nebo při čištění zubů bych v tom problém nehledal při této činnosti mnoho lidí sliní jako bernardýn, ale v leže je otázkou jak moc se na problém soustředíte a zda by se slinění nevypnulo při celkovém zklidnění organizmu. Pokud cítíte nějaké napětí, nebo duševní neklid zaměřil bych se nejprve tímto směrem a teprve pokud problém neodezní ani po celkovém zklidnění pak bych řešil nějaká vyšetření. Vyzkoušet lze některé prostředky z lékárny volně dostupné jako třeba mučenka pletní nebo guajacuran a vzít si tolik abych cítil pohodu a klid v duši. Jinak z běžných bylin funguje schizandra čínská nebo ašvaganda případně i jejich kombinace, což je opravdu silný zklidňovač.