Mám jednoduchú otázku ohľadom cvičenia... Niekto by mi mohol odporučiť spýtať sa na otázky takého charakteru na stránkach určených pre priaznivcov posilňovania, pre kulturistov, silových trojbojárov, atď... Ale tam by som dostal odpoveď, ktorá by predstavovala extrém, pretože tam sa odporúča DRIEŤ A "POTIŤ KRV", "inak to nebude rásť"....
Cvičím systémom 4+1 (4 dni cvičím, jeden deň bez tréningu), pričom každý deň v jednom tréningu precvičím celé telo. Tréning trvá asi 50 minút, ale nehrotím to príliš, viac sa zadychčím, než príliš unavím sval. V kruhoch milovníkov posilňovania cvičím ROZUMNE (pre nedozretých cvičím "na p*ču"), pretože po tréningu nie som unavený, hoci som si "dal do tela", ale nie príliš.
Otázka znie... Keď celé telo precvičím nalačno V JEDNOM TRÉNINGU behom 50 minút, a mám to rozdelené na vršok a spodok (približne rovnaký čas venovaný vršku a spodku tela), ale predsalen sa mi to zdá trochu veľa "na jeden záťah", tak ....nebolo by lepšie si to rozdeliť na dve tréningové jednotky za deň? Napríklad nalačno odcvičiť spodok tela, a hodinu pred druhým jedlom dňa (z dvoch) odcvičiť vršok tela. Teraz posledných asi 7 mesiacov cvičievam nalačno celé telo, a popravde, neviem si predstaviť ako to budem zvládať v lete (izbu v ktorej cvičím mám na východ a v lete je tam dusno...)... "Sedliacky rozum" (neviem však, či v tomto prípade správny) mi hovorí, že keď mám takúto možnosť (mám doma vybavenie na plnohodnotné precvičovanie celého tela) a môžem si denný tréning celého tela rozdeliť na dve približne 25 minútové "jednotky", tak by som to mal spraviť. Veď aj jedávam dve jedlá denne a nie len jedno (jedno raz za týždeň, o veľkosti jedného jedla z dvoch v iné dni - čiže nie veľká porcia). A keďže človek v prírode vykonáva fyzickú činnosť nie len v krátkom časovom úseku, ale kľudne aj X krát denne na pár minút, tak....prečo by som to mal všetko vtesnať do 1x50 minút, a nie radšej 2x25 minút?.... Uvažujem správne?
Nikto mi ale nevyhovárajte cvičenie. Bohužiaľ bez neho budem vyzerať ako kkt..... Svoju konštitúciu neoj*bem.... Vysoký, úzka tvár, dlhý krk (cvičím aj ten, oddelene, nezarátaval som to do minutáže tréningu), tenké kĺby..... Bez cvičenia môže dobre vyzerať zdravo stravujúci sa "mezomorf" o výške nejakých 170-180cm. Ja určite nie. A myslím aj na pokročilý vek, určite nechcem mať 60+ a miesto svalov kožu...
_________________ Je čas odtiaľ odísť, posunúť sa z virtuálnej virtuality (internet) do virtuálnej reality (život mimo obrazovku). Vyhrávam tým, že odtiaľ odchádzam. NIČ PROTI TOMUTO FÓRU. Ale nie je vhodné, aby som sem prispieval a ukrajoval si z drahocenného času.
|