[quote="knolly":1eh2dlv3]Zdravím
Už dlhšiu dobu študujem toto fórum a snažím sa pochopiť čo sa asi deje s mojím "telíčkom".
Podla príznakov, teda hlavne podľa jazyka, mam biely dakedy až žltý povlak na jazyku, slabosť, zahmlená myseľ, a fakt extrémne zla pamäť a koncentrácia to vyzerá na candidu.
Ale je to len moja domnenka, tak Vám radšej rozpoviem cca ako som žil, a ako som sa dostal do bodu kde som teraz. Možno budete mat nejaký "lepší" názor na môj stav.
Od dectva som vyrastal na klasickej strave (mäso, mlieko, syry, údeniny, a velke množstvo sladkých veci) Mám rad veľmi sladke, fakt som ho jedol dosť moc. Zároveň som ale dosť športoval (turistika, bike), vôbec som nepil alkohol, ten mi nechutí. Takým spôsobom som žil 24 rokov, minuli rok ale nastala zmena a ja som dosť začal piť, teda na moje pomery to bolo vcelku dosť..... a par rokov som hulil, posledný rok vcelku intenzívne.....
V septembri 2019 som koncil na infekčnom kôli podozreniu na žltačku. (slabosť, žlté oči). Nakoniec to bol CMV vírus (herpes), zrejme mi padla imunita a tým sa prejavil ten vírus. Liečbu v nemocnici som odmietol a po konzultácii s par doktormi s inej nemocne som podal negatívny reverz. Niesom moc na jedenie liekov...
A tým začala moja kapitola riešenia stravovania, ktorá pokračuje do dnes. Bol som ešte raz na testoch a hladina bilirubínu sa mi znížila na hornú hranicu priemeru. Doktorka mi diagnostikovala Gilbertov sindrom.
Príznaky sú mierne zožltnuté oči a občasná slabosť pri namáhavejších aktivitách.
Od vtedy som začal fungovať na makrobiotike. Stav sa mi podlstatne zlepšil, vtedy som nemohol pomaly ani chodiť, teraz už aj športujem ale neni to stále ok. Ten pocit únavy stále pretrváva.
Pred dvoma mesiacmi som narazil na toto fórum a dosť príznakov nasvedčovalo candide. Začal som diétu ale stále som asi 2 týždne jedol pohánku a pšeno. Aktuálne som týždeň na nízko sacharidovaridovej diéte, jem zeleninu, vajcia, orechy, oleje. Mäso minimálne, ale niesom vegetarián.... nechcem sa nejako skatulkovat. Cesnak, cibuľa, chren a všetky palive veci jem aj keď ma extrémne pália, s tým som mal problém asi vždy. + jem bryndzu, pickles, kyslú kapustu. Chute na sladké ma už vcelku prešli.
Schudol som 7kg, s povodnych 82kg ktoré som si držal niekoľko rokov. výšku mám 190cm.
Aktuálne sa cítim lepšie, ale povlak stále pretrváva je mi jasne že to je boj na dlhu trať. Posledne dni som začal mat zápchu a cítim sa dosť slabý. Až keď si spravím klystír tak mi začne byt zas fajn plný energie. Ale po jedle sa mi znovu nafúkne brucho a zápcha pokračuje. Pijem vcelku dosť, 2-3L vody.
Najviac ma zaujíma Váš názor na tu slabosť ktorá je podla doktorov Gilbertov sindrom.... mám aj dosť silne kruhy pod očami, ale to si myslím spôsobuje pretažena peceň kôli vymierajucej candide a celkovo čistejsej strave. Pri klystíroch idú so mňa biele chumáče a raz vyšla 10cm dlha biela šlacha... zrejme nejaká usadenina. A na nechte na palci lavej nohy sa mi spravil hnedo modrý flak. A dosť mi býva zima na končatiny, fakt dosť, v podstate ako vindem von tak mi je zima, vcelku rýchlo mi a strpnu.
Niesom moc dobrý štylista slohov, tak majte strpenie.))[/quote:1eh2dlv3]
Celkem bych si dovolil odhadnout že jste se patrně trefil nicméně pokud nebudete trvale ohřátý těžko se kvasinek zbavíte. Celý proces funguje tak že kvasinky regulují, tedy žerou, laktobacily a laktíci potřebují konkrétní teplotu v trávicím traktu kterou zjevně nedocilujete. Vyzkoušejte se nějak ohřát vana s teplou vodou, červená sauna, solné zábaly, nohy do lavoru s horkou vodou a můžete vyzkoušet i prohřívací koření, hlavně čaj ze zázvoru, skořice, hřebíčku, oregana a dalších. Na