Yushihara píše:
A jaké tak nejlépe zavést preventivní opatření? Měl by si člověk dávat pozor na potraviny z obchodu bo internetu? Mám na mysli například, když kupuji třeba rajčata(či jakýkoliv jiný ovozel v obchodě kdo ví odkud, jak ho ošetřit, abych měl záruku, že na něj nesahal někdo s Koronem nebo na to někde někdo nekýchal. Stejně tak když si koupím balená munga či oříšky, má cenu to nějak dezinfikovat? Čím a jak nejlépe? Jasně že pravděpodobnost je dost malá, ale tak nechce se mi tomu chodit naproti a předpokládám, že ta dezinfekce nemůže uškodit Korona/Nekorona, když na tom můžou být i jiné všemožné chuťovky kdo ví odkud. Předpokládám, že vaření to jistí, ale vařit všechno jídlo se mi fakt nechce. Díky
No, ale ono to vaření to opravdu jistí protože virus je termolabilní tedy by fungovat mělo. Dělal bych takové opatření pochopitelně pouze po dobu pandemie protože ono se může snadno stát že bude potravina nakažená. Vezměte třeba modelovou situaci kdy si nakažený otře sopl u nosu rukou, což není nijak výjimečné a pak bude šmatlat po zboží v regálech, klikách, příborech ve veřejném stravování a dalších věcech tedy to svinstvo roznese obdivuhodným způsobem a extrémně rychle tedy rozhodně udělat raději trochu více než trochu méně pro svoji ochranu i když garance asi nebude nikdy. Pokud zvážíte že tento šmejd podle posledních zpráv vydrží přežít i 9 dní mimo tělo hostitele a stále je schopen vyvolat nákazu to je opravdu docela dost blbá zpráva.