Jarda píše:
Tak spojitost tam být může, šmejdi běžně spolupracují. Silnější detox který po takové změně nastane také může krátkodobě zhoršit příznaky. Silné doplňky bych dával pomalu a zvedal postupně tak se vyhnete herx reakcím.
ano to viem ze ked clovek nasadi vela pripravkov proti candide tak, musi ocakavat herxeimer-a.
- zaciatkom roka 2020 som zacal s dietou, nizkosacharidova dieta podla tabulky od sakula, pripravky som uzival: candex, grepove kvapky+enzymy betain HCL a pankreatin+na noc psyllium a probiotika, ale po asi 1 a pol tyzdni, som musel kvoli zlemu traveniu (hnacky, riedka stolica) upravit dietu, tak som z pociatocneho rezimu ponechal akurat enzymy, psyllium a probiotika na noc a samozrejme ponechal nizkosacharidovu dietu.
-po asi 2a pol tyzdni som zaradil pripravky ako alfa lipoicka kyselina, sylimarin a selen na cistenie pecene.
-minuly tyzden som zacal znova pripravkami ale candex som vymenil za oreg. olej a grep. kvapky. vsetko vyzeralo slubne lebo stolica ukazkova ziadne traviace problemy ako predtym, akurat moja plet to po case odskakala asi po 7-8dnoch (predpokladam ze trpim seboroickou dermatidou, nakolko vzdy v zime sa mi zhorsi plet) pri ustach sa mi objavil cerveny flak, tak som sa oholil, podotykam predtym mi praveze oholenie pomohlo a pokozka sa za par dni zregenerovala ale po cca 10 dnoch sa mi tvar znova vyhadzala (znacil som si v kalendari) a musel som sa oholit znova. problem ale je ze teraz po oholeni sa mi plet zhorsila a esteticky vyzeram strasne, moje celo je skoro cele cervene, no proste cela tvar, brada vyzera to hrozne=cervene loziska s bielou suchou pokozkou... myslite si ze je to herxheimer reakcia? je to docasny stav ?
-vcera som kupil dva pripravky od biodermy sensibio ds+ gel a krem na seboroicku dermatidu ale po aplikovani jeden den ziadna zmena sa zatial nekonala, tak som skusil este dneska nizoral ale zatial tiez velmi nepomohol... tak som trocha nestastny z toho.
-dneska som kvoli tomu nebol v praci, je mi strasne neprijemne pohybovat sa medzi ludmi...
- na zver este spomeniem ze candida dieta si zaklada na tukoch, ktore nahradia sacharidy, cukry ale praveze takato strava moze byt rizikova pre ludi trpiacich seboroickou dermatidou a mne sa to potvrdzuje nakolko som vydrzal na striktnej diete mesiac a pol, podla sakulovej tabulky iba potraviny skupiny 0,1 - teda az na par vynimiek ako svkarky (4-5x), cervena a zlta paprika a olivy (2x), ale to si myslim zeby nemal byt problem, nakolko som sa skoro vzdy pohyboval do 50-60g sacharidov denne na moju vahu 92kg.
- este jeden poznatok na podrazdenu pokozku som v minulosti uspesne aplikoval kokosovy olej a vzdy mi pomohol a asi dva tyzdne dozadu som ho aplikoval na podrazdenu pokozku a mal som asi alergicku reakciu, svrbenie a palenie, pokozku na tvari som si musel oplachnut a ocistit od kokos. oleja nakolko to neslo vydrzat.
- v minulosti sa mi osvedcil belogent krem ,kortikoid ktory ale nie je dobre uzivat casto...