Starsky píše:
U mě je asi hlavní problém psychika (deprese, úzkosti, strach atd.), která mě ovlivňuje v tom, že sice chvíli dělám to, co bych měl, ale potom často
sklouznu k berličkám, které mě uklidňují - kofeinové nápoje, fast food jídla a cukr. Myslím, že jste to byl vy Jardo, který v jiné diskuzi psal, že i nedostatek
hořčíku může ovlivňovat depresi. Asi nejspíš i střevní mikrobiom, nedostatek omega 3 kyselin a podobně. Bohužel jsem dával tělu celkem zabrat a psychosomatika
neúprosně funguje i v podobě různých nepříjemností.
Zpátky k tématu, o molekulárním vodíku čtu vážně poprvé, kutil jsem dost špatný popravdě, jen jak poradil google, tak se dokonce i prodávají.
Neprinol bych klidně mohl vyzkoušet, já bych dal asi na vás, jestli si myslíte, že by to byla dobrá volba. Já budu rád za každý tip, který byste na mém
místě využil. Yacca diamond bych mohl vyzkoušet třeba po dobrání Neprinolu. Každý den jeden stroužek česneku na cumlání by mohla být taky dobrý volba,
předpokládám, že je u všeho důležitější pravidelná kontinuita než jednorázové vysoké dávky. Kurkumu jako koření ze samoobsluhy máme taky, takže lžička s
medem a drceným pepřem. Co se týká omega 3, tak mám olivový olej, ale vzhledem k obsahu K by přednostně omega 3 mohly být lepší z ryb nebo lněného
semínka. Acylpyrin koupit není problém, tam se žádných vedlejších účinků obávat nemusím při dlouhodobém užívání?
O MTHFR i estradiolu čtu prvně, ale ještě informace dohledám.
Děkuji oběma za reakce, kouknu se určitě přes víkend i na všechny odkazy, abych Vámi zmiňovaným termínům trochu rozuměl. A sepíšu si na papír základ,
který se týká potravin a i případných doplňků a bylinek, které bych postupně vyzkoušel.
Tak hořčíkem nic nepokazíte ten určitě dávat kolik snesete bez průjmu. Koupit slušný generátor vodíku je docela drahá sranda, tedy pokud máte zbytečných cca 5000 USD není to problém. Kurkuma s medem sice chutná, ale moc nefunguje, vždy dávat v tuku a tepelně opracovanou a pochopitelně s pepřem. Omega 3 mají i chia semínka.