blánš píše:
Dobrý den, sháním info o možnostech, jak se chránit - sebe, děti a sebe v práci. Pročetla jsem si tuto diskusi, zaujaly mě tipy jako omývat zeleninu pomocí roztoku MMS, to by mě samotnou nenapadlo.
Ten zvlhčovač vzduchu, o kterém se tu píše, ten má mít nějakou preventivní funkci - že vdechuji nějakou dezinfekci? A co je v něm náplní?
Já právě řeším, když mi do kanceláře přijde klient, se kterým se pak bavíme 1-2 hodiny, co udělat, abych se případně od něj nenakazila. Nevím ani, jestli jsou v lékárnách ještě roušky, abych ji po každém návštěvníkovi vyžadovala .... Pomůže pak třeba vystříkat prostor rozprašovačem s MMS proti jeho kapénkám ve vzduchu (a zároveň tu dezinfekci vlastně vdechovat)? Nebo nechat ze skleničky odpařovat plyn vzniklý smícháním výchozích chemikálií (MMS)? Nebo bude nejlepší vést ta jednání v respirátoru?
Dál chci vědět, jestli má význam dělat prevenci - každý večer inhalovat MMS do plic, např. ve formě výparů, které jdou z koupele? Aby se tím zničil případně virus, který už by byl v plicích? Chtěla bych toto absolvovat i s dětmi - jako prevenci. Co si o tom myslíte?
Prosím o rady, jestli existuje i něco jiného dezinfekčního na inhalace - např. sůl s jódem? Zabije to viry v plicích? Nebo eukalyptový olej? Co by podle vás mohlo ještě zabíjet viry v plicích kromě MMS? (Údajně po vdechnutí virus nějakou dobu v plicích setrvává, než se dostane do krevního oběhu, takže je šance ho tam zabít.). Děkuji za odpovědi.
Vzhledem k tomu že je doporučován odstup ideálně tři a více metrů od dalších osob vidím jednání v uvedeném duchu a uzavřeném prostoru jako velice rizikovou činnost. Dokonce i v případě že by jste je vedla v respirátoru, protože nákaza může jít i přes oči tedy by jste musela mít polomasku aby bylo nějak solidně garantováno že to riziko zásadně omezíte a ještě navíc dodržovat perfektní následnou hygienu po sundání té masky. Rouška která by teoreticky omezila vaše ohrožení by šla i rychle vyrobit třeba takto
https://www.youtube.com/watch?v=SzsfUP1vW_4 ovšem nedovedu si představit jak do něčeho takového nutíte klienta. Každopádně on pak ten svůj nakažlivý materiál bude dýchat do toho papíru a slušně tím sníží potenciální riziko pro vás. Jinak ta papírová rouška proti virům pochopitelně nechrání, ale to ani ty normální roušky, oboje funguje pouze pro ochranu okolních lidí a ne dýchacích cest uživatele. Inhalace výparů z MMS sice asi makat bude, ale zase bych na to nevsadil své zdraví lepší je to nechytnout. Poměrně dobře by mohl fungovat i tymián vyluhovaný v DMSO, tím vykloktáte a dávku spolknete, což má na stav plic solidní vliv a navíc silně rozpouští hleny v plicích. Pokud by se tak kloktalo vícekrát v průběhu dne teoreticky by vše fungovat mělo, ale jistou nebudete mít nikdy.