neti píše:
Samozrejme, veď čo je lepšie - polievať záhradu s deravou krhlou alebo odstrániť príčinu strácajúcej sa vody v krhle? Silný faktor je určite genetika. Lenže z toho, čo som si o testosterone prečítal, tak naši dedovia mali v priemere vyšší testosteron. Inak vysoký testosteron muža "zabíja", preto sa dožívame nižšieho priemerného veku ako ženy. Jednou z funkcií je ochota muža vstupovať do rizikových situácií a nutkanie (drive), aby prekonával prekážky a stúpal na pomyslenom rebríku kompetencie (u zvierat dominancie). Ak je muž chorý, zranený, alebo traumatizovaný, tak mu testosteron klesne a on sa týmto činnostiam vyhýba, aby neboli fatálne (má menšiu šancu na úspech, keďže je chorý, zranený). Kvôli presne rovnakej príčine sa testosteron zníži, ak je muž šikanovaný, týraný alebo žije s dominantnou partnerkou. Ďalšou príčinou je vysoký estrogen - konzumujete sóju, natierate si krémiky na ksicht? Alebo znížená funkcia štítnej žlazy, zlé stravovanie, nízky cholesterol. Urolog, ktorý mi robil vyšetrenie hladiny v krvi, mi na rovinu povedal, že cit. "on by si testosteron nenechal pichať".
Tam bych jeho názorem nesouhlasil protože chlap bez testosteronu je vlastně ženská tedy jeho život stojí za prd a srovnání testosteronu na normální přirozenou hladinu mu zase nahodí baterky a hlavně ho nijak neohrožuje. Bavíme se pochopitelně o normální hladině ne něco takového co dělají dopující sportovci.