Tak jsem konečně po roce a pár měsících co mi RO ležela doma ji zapojil (já vím, jsem líný).
Mám přesně tady tu a bydlíme v paneláku ve 3. patře:
http://www.filtracevody.cz/reverzni-osm ... m-ventilemNěkde jsem četl, že je dobré nejprve první mechanický předfiltr a uhlíkový filtr a poslední předfiltr nechat neosazen, že se vyplaví bordel z uhlíkového filtru. Tak jsem to tak udělal, ale viděl jsem vytékat jen normální vodu (mám i filtr na sprchu obsahující uhlíkový filtr a ten když se vymění, tak chvíli z toho teče černá voda). Jaktože nevytékala také černá voda? Může to být, že by ten filtr nějak špatně mechanicky zapadal a voda protékala mimo filtr?
Na membráně byl jakýsi černý gumový "límec" přichycený nějakou páskou, v návodu nebylo nic o tom, že by se to mělo sundat, tak jsem to tam nechal, je to tak správně?
Nejdříve jsem otevřel proplachový ventil asi na 3 minuty, poté jsem jej zavřel a nechal odtéct vodu asi hodinu a 20 minut. Když jsem si pak napustil vodu, tak v té vodě plavou miniaturní bílé (nebo průhledné) kousky, není jich tam moc, ale pár jich je. Co to je? Že by se něco ještě uvolňovalo z membrány? Nebo že by hladová voda odtrhávala až okem viditelné kousky plastu z hadičky co je na výstupu RO?
Děkuji.