Zdravím, chcel by som sa spýtat je možné užívať melatonin 5-10 mg na spanie pri hladovke ? Som na hladovke už 19. deň ale vôbec sa mi nezlepšil spánok.. vylúčil som všetky suplementy so stravy aby som nahodou nerozbehol trávenie no vkuse proste počas noci vobec neni potreba spánku.. vždy nejak nad ránom alebo až ráno.. a naopak pred svitaním mam energie asi najviac.. normálne z toho zošediviem už.. jediné čo mi pred hladovkou pomáhalo bol melatonin vtedy som chodil spávať okolo 23-1 ráno čo mi celkom sedelo. Dnes som si šiel lahnut naschval o 1 ráno 1-2 hodiny som nejak driemal a potom som sa do 6 rána točil v posteli a obracal nakoniec som to vzdal a vstal som... teraz je 10 hodín a konečne cítim potrebu ísť spať... normálne ma ide z toho slušne povedné šlahnút... som mladý človek a mam takto pokrutený spankový cyklus .. to už snad neni ani insomnia.. Ked rozpusitim ten melatonin vo vode ? nemože mi to naštartovat trávenie?
Trošku k hladovke.. Začal som spontánne... ešte v den ked som začal som si spravil vajíčka ktoré som nakoniec nezjedol... namotivovali ma príbehy ludí ktorí si dali dokopy svoj život a mohli žit zase kvalitne ako osatný zdraví ludia.. Ako človeku ktorý skúsil už fakt všeličo aby som zase bol zdravý ( mám 23 rokov.... ) mi neostala iná možnosť než to proste na sebe skúsiť... Aj ked mám rád jedlo, proste musím..
Nevážím sa pretože váhu neriešim a čo schudnem priberiem čiastočne alebo celkovo nazad po skončení. Ale všimol som si ako sa mi krásne zvýraznili rysy tela.. najme oblasť brucha a pásu.. Mam 175 cm a váhu pred hladovkou tipujem tak na 70-75kg trošku bruško maličke som mal.. teraz mam uplne pekne "krivky" čo sa mi celkom pozdáva
Samozrejme aj z iných oblasti hlavne počas asi prých 7 dni zmizlo vizualne vela hmoty. Potom už som si takmer nič nevšimol. Kedže som predtým bol rok na ketodiete tak som problem rozbehnut hladovu nemal a už prakticky prvý den som pálil tuky a nie glykogen uložený.... z toho hladiska sa mi možno aj posunula prvá acidobazická kríza či jak sa to volá.. Napriek tomu prvé 2 dni silne bolesiti kostí.. (stehenné a kolená) Potom 5-8 den nejake komplikácie...
Často mam horucu hlavu na dotyk. Ako keby tam bolo niečo čo si telo dáva dokopy.. nejaká nervová citlivosť.. neviem to poriadne ani popísať ale celkovo citlivý na "rámus" alebo ked rýchlo pohnem očami tak ako keby sa vo mne niečo "myklo" toto sa občas deje..
Dalej.. žalúdok... tam toho je strašne veľa.. Od 7 dna cca až do teraz! vkuse cítim lavu stranu pod rebrom (asi žaludok) najme ked sedím a nakloním sa trochu na lavo tak hned to cítit... niektoré dni silná bolest nad pupkom (naposledy asi včera) dokonca nechutenstvo a pocit na zvracanie... asi od 10 dna žlčník... a pečeň.. to čo pri žaludku sa deje aj so žlčníkom až na to že ten začne boliet hocikedy a nemusím sa ani naklonit na pravu stranu.. je to sila.. Ked si robím klystíry tak sa zvykne žlčník tak trochu ozvať nejakými "zašklbmi"
Energia.. v podstate som na tom lepšie ako ked som jedol ale nie o moc.. pár krát som šiel na prechádzku.. občas si zacvičím jogu ale inak na nič nemam moc chuť.. často myslím aj na jedlo motivácia mi je že po tom všetkom može byť moj život lepší a konečne to nebude polovičný život... Citim velke zmeny v mojom tele.. ešte neviem aké to bude ked budem jesť ale dúfam že budem schopny aspon fungovať ako normálna ludska bytosť..
Psychika.. hned prvý den som sa citil pozitívne a všetko depresívne išlo do uzadia.. bohužial dokonca aj na hladovke občas cítim smutok, napríklad dnes to isté aj trochu paniku alebo strach z toho že čo ak to nevide a tie problémy budu furt.. ale celkovo psychická odolnosť mi stúpla na uplne iný level hned zo začiatku a drží sa v podstate stále len sa bojím že ked začnem jest že to príde znova ten kolotoč problémov .. spánok sa napriklad nezlepšuje vôbec.. to isté si všímam agresivitu a podráždenosť ktorú som celu dobu prisudzoval problémom že stále mám.. mam proste pasivno agresívne myšlienky a dakedy si ich ani neuvedomujem ako v mojej hlave zvádzam nejake vnutorne konverzácie ako mi niekto ubližuje a ja sa nejak utončne bránim.. nechapem prečo to tak mám.. dúfam že to zmizne lebo takto nemožem fungovať normálne v spoločnosti.. celu dobu som to prisudzoval pečeni a žlčníku uvidíme..
Popri tejto hladovke som si dal 1 den suchý pôst bez vody a potom pár dni na to 2 dni suchý pôst... viac nedám potom som už nemohol zaspať.. tak som sa na to vykašlal... do toho klystíry každý druhý den, a teplé kupele so solou. Od 10 dna cca pijem pravidelne svoju moč po ktorej sa cítim menej hladny alebo mi je až zle ale cítim že ma najviac čistí.. často sa mi pustí krv.. Dnes a predvčerom sa mi spontáne pustí krv znosa ked vypijem moč.. Chut na jazyku je prišerná... je to ta najotravnejšia vec spolu s hladom na celej hladovke... a dych... V dychu cítim nejaky alkohol.. čo je hnus totálny pretože počas hladovky mi je už pri pomyslení nan zle.. jazyk celý zašpinený čo chápem ale ta chut.. raz sladká.. raz horko kyslá... k tomu mam furt pocit že mi ako keby z dasna odchádza nejaký hnus pritom nič odtial nejde.. a furt preglgam sliny.. je to neprijemné a pravdepodobne mi to zvyšuje chut na jedlo... včera t.j. 18. a dnes 19. deň... su asi najtažšie dni a začínam skutočne bojovať s mojou podstatou o to aby som nejedol... mam výhodu že bývam sam a nič doma nemám ale stále cítim hlad a to ma nuti mysliet na jedlo... snažím sa hrat hry rôzne nech nemyslím na to.. a kukat filmy ale filmy moc dobre niesu ked tam začnu jesť.. viem že silný pocit hladu znamená koniec hladovky.. no ja ten hlad silný nemám a jazyk ma vela povlaku na sebe.. + mam nejake tuky na sebe stači sa chytit niektorých miest.. a viem že má telo dostatok ešte aby spalovalo nejaku dobu + som videl dokument kde hovorili že priemerný 70kg človek ma zásoby na cca 40 dni.. čo je v podstate takmer moj prípad.. úprímne neviem kolko vydržím.. ciel bol na začiatku 21 čo mam za 2 dni hotové ale čo sa týka zdravia necítim vôbec že by som si dal všetko dokopy... trávenie potrebuje minimalne dalších 10 dni ale to neviem či dám... ak ten pocit hladu bude stále takýto tak to bude hrozné tažké.. napríklad v 17. den som absolutne nepocitoval hlad a bol to velmi prijemný den čo sa týka znášania hladu.. asi najlahší.. neviem prečo som raz hladný a raz nemam vobec chuť.. len sa modím že to je druha acidokríza a po nej ten pocit hladu zmizne až do doby ukončenia hladovky...
Návratovka... čítal som všeličo... a najviac mi sedí pár dni zelenina varená/parená (3 den možno aj surová) a potom nejake tie vývary ako človek čo ide keto už vyše roka sa stotožnujem s par uživatelmi tunák a pride mi nelogické držať tolko dni kolko som hladovla nizkokaloricku dietu kde mam v podstate strádať ked telo naopak práve vtedy potrebuje opak. V skratke nabiehať na normalnu stravu budem asi cca 7 dni s tým že to bude skor o vývare a parenej a varenej zelenine ... uvažujem aj nad kapusnicou
ale to možno tak 6-7 den.. čisto len kapusta domáca bez mäsa
a potom si doprajem nejake jedlá na ktoré myslím furt.. držte mi palce čo najviac vydržať... nechcem si určovať ciel 40 dni aby ma to neodradilo ale čim viac vydržím tým lepšie s tým že 40 je pre mna proste koniec. tých 21 dni dam aj keby neviem čo.. chcem aspon skúsiť ako sa budem cítit po druhej acido kríze a ak to bude v pohode pojdem dalej.. ak nie asi sa nebudem trízniť..