Kometa píše:
Dobrý den,
mám dotaz ohledně koronaviru. Žiju v rizikové zemi, snažím se být opatrná, ale v noci jsem začala trošku kašlat. Buď chlup na mandlích a nebo počátek korona, čas ukáže.
Ale co jsem našla tak to má dobře reagovat na vysoké dávky vitamínu C. Třeba 10g denně, prostě si každou hodinu lupnout gram.
Zítra by mi mělo být doručeno kilo céčka, takže budu mít dost pro všechny v domě.
Ale až po objednání mi došlo, že vlastně nevím, jak to do sebe dostat v takovém množství.
Pokud to zreaguju se sodou, nebudu pak zas mít přemíru sodíku? Nejde to zreagovat s něčím lepším? Mám tu ještě trošku citrátu vápenatého a zásaditého prášku z DM (maltodextrin, citrát hořečnatý, citrát draselný, citrát vápenatý, citrát sodný, uhličitan sodný, oxid křemičitý (protispékavá látka), citrát zinečnatý, síran manganatý, citrát měďnatý, chlorid chromitý, molybdenan sodný, seleničitan sodný.), bude mi to reagovat s tím?
Taky mám myslím někde lecithin, má smysl se pokusit liposomovat Cčko ve vitamixu, bez ultrazvukové čističky? spojí se alespoň něco?
díky moc
Já bych to tak složitě neřešil, prostě si to céčko navažete na přírodní zdroje céčka, což vytvoří C komplex a ten pak berte rozloženě v průběhu dne. Jako příklad rozmixujete 150 g sušeného rakytníku na prášek do toho nasypte 50 g toho práškového céčka a prošejkrujete. Ten prášek se na ten rakytník nalepí a vznikne celkem homogenní směs. Ta se dávkuje měřící lžičkou o objemu 1 cm3 a v té jedné dávce je cca 150 mg céčka navázaného tak že působí dlouhodobě. Lžička pochopitelně může mít jiný objem a pokud nemáte rakytník tak navázat třeba na šípky, nebo jiný významnější zdroj céčka.