petrkral1 píše:
Zdravím,
už asi měsíc a půl jedu dietu s nízkými sacharidy + pár doplňků (kyselina kaprylová, oregánový olej, lapačo, ořešák), na pomoc detoxu (silymarin,molybdenum), tušil jsem přemnožení Candidy vlivem užívání ATB, kortikosteroidů, NSAIDs, tak jsem si v průběhu zašel na testy na protilátky jako samoplátce. A níže je výsledek.
Iga 1,41
Igg 2,25
Igm 0,41
Jak moc je toto vypovídající? Jsou to vysoké hodnoty? Lze říct, že až se toho zbavím nebo to utlumím, tak zůstanou vyšší jenom Igg a Iga půjde dolů? Co dalšího přidat do suplementace?
Zároveň tuším i histaminovou intoleranci, jelikož reaguju divně na probiotika a NAC co jsem si všiml..
Díky za reakci
Tak ono je s otazníkem spíše proč jsou ty hodnoty takové. IgA je běžící infekt a IgG by mělo říkat hodnotu přechozené infekce tedy já bych to interpretoval jako protilátky bez vlastního infekčního stavu, což je docela v rozporu. Ve své podstatě by to mělo být tak jak píšete že klesne IgA a zůstane IgG. Každopádně kandida je důsledek ne příčina tedy je potřeba hledat příčinu a tu odstranit nikoliv řešit a likvidovat kandidu to moc nefunguje a pokud vůbec uspějete tak ne nadlouho a zase se vrátí.