VitekH píše:
Nevim, jestli to patří sem, ale
Potraviny se dávají do neprodyšné folie, aby tam nemohl vzduch. Pokud neni vakuovaná, stejně tam vzduch je, ale neproudí tam nový. A ten starý, ten se jako "vytratí" , nebo tak, nebo jaktože je snížena oxidace potravin, tedy rohlíky neosychaj a tak podobně?
Druhá otázka je, potraviny tedy obsahují enzymy, či snad jsou složeny z různých látek a i enzymů, což mají být živé organismy. No a já bych rád věděl, jaktože se např. "neudusí" v takovém pytlíku, případně ve vakuovaném obalu, protože v tu chvíli tam není vzduch-kyslík, který je potřeba pro život.
Vítek
Tak je otázkou zda jde o neprodyšnou fólii, většinou brání pouze osychání jinak zpravidla nebrání ničemu. Jak jste přišel na to že enzym je organizmus to je nesmysl a udusit se enzym určitě nemůže, ale může se zničit tepelně, je termolabilní.